Общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон

...
Общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон
Коментари Харесай

Общински съветник покани докторант да помогне за градската мобилност в София

Общинският консултант и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев предложения докторанта от УНСС Веселин Грозданов за взаимна работа, за внедряване на ефикасна система за градска подвижност. Като един от най-активните общински съветници Славчев бе поканен на обществената отбрана на дисертацията. Известно е, че тази тематика е една от предпочитаните за Политическа група 5.

В 2032 публика на УНСС Грозданов направи обществена отбрана на тематика „ Усъвършенстване на системата за градска подвижност на популацията " за отсъждане на научна степен „ лекар по стопанска система на превоза ".

Какво мислите за електрическата подвижност като част от общата тактика за градската подвижност?, попита общинският консултант, който е и член на непрекъснатата комисия по превоз и туризъм в СОС. Вторият му въпрос бе: Кои са първите три стъпки, в случай че би трябвало да се приложи на процедура научната си работа, с цел да има ефикасна и устойчива градска подвижност? След удовлетворителните отговори Славчев предложения Веселин Грозданов за взаимна работа, с която да се осъществя съвременна и ефикасна система за градска подвижност в София.
Славчев не пропусна да изтъкне ролята на Столична община и работата на СОС в налагането на зелени политики в превоз, намаляването на замърсяването и подобряването на всички детайли от транспортната система в София.

Грозданов разви тезата за възстановяване на системите за градска подвижност, прегледана спрямо сходни системи в западноевропейски страни, в огромните им градове и от позиция на другите участници в транспортната система.

В дисертацията се подчертава на равнището на развиване и вътрешносистемност на градската подвижност на градовете с население над 50 000 души в България и в частност София. Чрез дисертацията си Грозданов направи рекомендации за работата на Центъра за градска подвижност в София, присъединяване на велопедистите и метрото в градската подвижност, както и електротранспорта, в това число електрическите коли.

Научен началник на доктарантурата бе доцент доктор Борислав Арнаудов. На отбраната участваха известни университетски лица от сферата на превоза и връзките, специалисти, представители на разнообразни институции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР