Общинският съвет във Варна одобри решение за сформиране на работна

...
Общинският съвет във Варна одобри решение за сформиране на работна
Коментари Харесай

Общинският съвет на Варна не отпусна средства за Белодробната болница

Общинският съвет във Варна утвърди решение за съставяне на работна група, която да се срещне с министъра на опазването на здравето и да разиска ориста на Белодробната болница, съобщи moreto.net.

Персоналът на болничното заведение във Варна не е получавал заплати от 10 месеца, означиха за следващ път на съвещанието на локалния парламент, на което в развълнуван спор бе разискван въпросът за насъбраните отговорности на лечебното заведение.

„ Ако не дадете пари в този момент, болничното заведение се разпада, тъй като там работят герои, които 10 месеца не са получавали заплати “, разяснява шефът на Белодробната болница доцент доктор Христо Ганчев.

На процедура в дневния ред на сесията не бе заложена точка за разпределяне на средства за покриване на отговорностите на болничното заведение към разнообразни снабдители на услуги и за заплати, които възлизат на повече от 800 000 лв.. Въпреки това двама общински съветници – Николай Почеканов и Ивайло Митковски предложиха да бъдат гласувани най-малко средства за покриването на заплати и храна.

Искането им не събра задоволително поддръжка и средства не бяха отпуснати.

Част от съветниците показаха вяра, че най-накрая ще се откри министър, който да разпише решението на Общински съвет отпреди повече от 6 години за закриване на лечебницата, която всяка година изпада в състояние на сериозна задлъжнялост.

Някои пък застанаха зад мнението, че не трябва да се приказва за закриване на болница, а да се търси метод за обезпечаване на в допълнение финансиране от Министерството на здравеопазването, което на процедура би трябвало да я субсидира. Другата алтернатива е да се търси опция за включването ѝ в структурите на университетската болница.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР