Общинският кризисен щаб в Бургас има готовност да отвори Морската

...
Общинският кризисен щаб в Бургас има готовност да отвори Морската
Коментари Харесай

Във Варна обмислят отварянето на Морската градина


Общинският спешен щаб в Бургас има подготвеност да " отвори " Морската градина в града при решение и заповед на Министерството на здравеопазването и указания от Националния действен щаб. Това заяви кметът Димитър Николов, представен от Българска телеграфна агенция и Новини.бг.

На днешното си съвещание членовете на щаба са разискали разновидности за отваряне на най-големият парк в Бургас, само че при съблюдаване на избрани правила и организация по надзор на достъпа и спазването на разпоредбите. Дейностите по поддръжката на Морската градина не са преустановявани в дните на изключителното състояние, сподели Димитър Николов. Той изясни, че на този стадий в щаба се дискутират две благоприятни условия.

Едната планува въвеждане на правилото за допускане по възрастови групи в разнообразни часови пояси. Втората алтернатива е за отделяне на обособени зони в Морската градина, всяка от тях позволена за посещаване единствено от съответна възрастова групи - да вземем за пример, зони за родители с дребни деца, зони за пенсионери и други

Когато решението бъде прецизирано, ще бъдат сложени стикери, указващи еднопосочност на придвижването, които към този момент са поръчани. Община Бургас има подготвеност да сложи и указателни табели при входовете и изходите на Приморския парк, осведоми кметът.

Четири са новорегистрираните случаи на инфектирани с ковид през вчерашния ден в региона, а 663 души са под карантина, от които 295 в Бургас. Общинският спешен щаб приканва всички бургазлии, живеещи в чужбина, изключително в рискови страни, да се въздържат от прибиране вкъщи, поради идните празници.

Община Бургас ще укрепи медицинския екип на УМБАЛ-Бургас със свои медицински сестри от бургаските детски градини.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР