Общинският кризисен щаб в Бургас е взел решение да стартират

...
Общинският кризисен щаб в Бургас е взел решение да стартират
Коментари Харесай

Изследват по метода на пуловете за коронавирус

Общинският спешен щаб в Бургас е взел решение да започват проучвания по метода на пуловете измежду по-големи групи от хора посредством взимане на секрет от носоглътката. По този метод едновременно ще могат да бъдат тествани до 10–20 индивида.

Когато се съберат няколко проби и в тях има позитивен резултат се прави ново проучване. По този метод се усилва доста броят на изследваните и за доста по-кратко време ще бъдат събрани данни за здравословното положение на популацията.

Алгоритъмът за броя на хората, които да бъдат включени в едно проучване по метода на пуловете, ще бъде направен от декана на медицинския факултет доцент Велинов От през днешния ден започнаха да се вършат описи на медицински лица, служители на реда, обществени служащи, админи на гише. Идеята е мрежата от проучвания да се разшири допустимо най-много  и с други контактни групи.

Продължават взаимните инспекции на пазарите в Бургас като ще се следи съблюдават ли се предписанията, както и заповедта на министъра на опазването на здравето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР