Общинските съветници в Стара Загора дадоха предварително съгласие за учредяване

...
Общинските съветници в Стара Загора дадоха предварително съгласие за учредяване
Коментари Харесай

Общинарите в Стара Загора одобриха изграждане на фотоволтаична централа и производството на зелен водород

Общинските съветници в Стара Загора дадоха авансово единодушие за основаване на безплатно право на градеж върху парцел - частна общинска благосъстоятелност за създаване на фотоволтаична централа и производството на зелен водород на Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „ Водородна котловина Стара Загора ". Проектът е гласуван на изключителна сесия на Общински съвет Стара Загора с 32 гласа „ за “ и четили „ въздържал се “, оповестиха от общината.

„ На този стадий давате единодушие само за основаване на Сдружението и присъединяване в отворения банкет на документи по линия „ Хоризонт Европа “. Решението през днешния ден пази ползите на Общината и хората ѝ. Ако бъде извоюван планът, то последващите дейности още веднъж ще зависят от Общински съвет. Подкрепата през днешния ден не ви задължава отсега нататък. Проектът има капацитет да сътвори нещо потребно за Стара Загора. Трябва да сме виновни, само че и дейни “, е споделил по време на съвещанието кметът Живко Тодоров.

Сдружението е заявило създаването на план, който се основава на разбирането за преобразуването на електрическа енергия от фотоволтаична централа, която е подвластна от слънцето, във водород (зелен водород). Суровината ще бъде съхранявана, превозена и употребена като енергоносител във водородната електромобилност, промишлеността и електропроизводство по авансово избран времеви график и товарово-мощностен профил.

Според бизнесмените, този метод обезпечава следено беземисионно енергопроизводство и е приложна проява в на практика промишлен мащаб на поставената европейска цел в стратегиите Fit55 и обновената тактика RePowerEU за 100% чиста електрическа енергия.

От общината прецизират, че учредяването на право на градеж  - според член 45 ал.8 от НРПУРОС на Община Стара Загора, ще бъде импортирано за разискване и гласоподаване едвам откакто Сдружение с нестопанска цел „ Водородна котловина Стара Загора “ удостовери, че планът „ Загора Устойчив Водороден Регион “ е получил утвърждение и финансиране.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР