Общинските съветници от Възраждане“ в Бургас внесоха декларация против изграждането

...
Общинските съветници от Възраждане“ в Бургас внесоха декларация против изграждането
Коментари Харесай

„Възраждане“ – Бургас внесоха декларация против перки в морето

Общинските съветници от „ Възраждане “ в Бургас внесоха декларация срещу построяването на ветрогенератори в морето. Документът е изпратен до ръководителя на общинския съвет още в петък, а през днешния ден беше показан на конференция, с присъединяване на заместник-председателя на Народното събрание и заместник-председател на „ Възраждане “ Цончо Ганев , общинските съветници Виктория Върбанова и Мариян Иванов .

Ние се борим с този лобистки законопроект още откогато се заприказва за него, акцентира Ганев.

“Пряко обиден ще бъде бранш Рибарство, в който са заети към 6 до 8 хиляди души. 2000 са публично записаните кораби за икономически лов на риба, 60 са рибопреработвателни предприятия и 24 са мидените ферми в България. Засегнати са десетки, даже стотици хиляди, в това число фамилиите на риболовците, рибарските общности, заведения, търговски обекти и потребители ”.

Той добави, че се планува да се построят съоръжения, които да дават над 3 гигавата електрическа енергия , което ще бъде дотирано от всички български жители и цената му ще е над 6 пъти по-висока от създаваната досега. Подобен лобистки закон ще попречи и на българския туризъм , безапелационен бе Цончо Ганев.

Общинският консултант Мариян Иванов показа и плана на декларация, направен и импортиран от „ Възраждане “. С документа се предлага б ургаските съветници да се разгласят срещу този законопроект , а сходни заявления към този момент бяха признати във Варна и в Созопол.

„ Призоваваме сътрудниците от всички партии да я поддържат, тъй като този лобистки законопроект ще заплаши риболовците и летния туризъм. Рибарите имат действителни опасения, че тези уреди ще трансформират миграцията на пасажните риби; че тези перки няма да са на 12 благи в морето; че в закона неразбираемо е разказани какви уреди може да са обект на концесията “.

Това, че властта, в лицето на водача на ГЕРБ, отиде във Варна и даде обещание изтеглянето на законопроекта не значи, че той ще бъде спрян, защото е подсилен от останалите политически сили. Ганев акцентира, че не имат вяра на Борисов и прикани това да бъде направено в Народното събрание.

„ Ако това нещо не стане – ще гледаме какво ще създадат общинските съветници на ГЕРБ и техните сътрудници в община Бургас. Тук обстановките са две – или поддържат декларацията, или бойкотират водача си “.

Проектът на декларация е импортиран и следва да се гледа в непрекъснатите комисии към общинския съвет за идната сесия

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР