Общинските съветници от Комисията по транспорт към Столичния общински съвет

...
Общинските съветници от Комисията по транспорт към Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Връщат картата за една линия на градския транспорт в София

Общинските съветници от Комисията по превоз към Столичния общински съвет взеха решение за връщане на картата за пътешестване за една градска линия за наземен превоз и метро, заяви пресцентърът на Столичния общински съвет (СОС). Оттам прецизират, че на свое съвещание през вчерашния ден общинските съветници са одобрили връщането на картата. Решението може да влезе в действие от 15 март след утвърждението му на съвещание на СОС, се показва в известието.

С промени в транспортната разпоредба се обезпечава приложението на постановлението на Министерския съвет по отношение на обезщетения на цените на транспортните документи, осведомят от пресцентъра на СОС. С тях се понижава цената на картите за възпитаници и студенти от 20,00 лева на 15,00 лева, а на докторанти от 35,00 лева на 15,00 лева за интервала от 1 февруари 2023 година До 31 декември 2023 година Освен това се разрешава безплатното пътешестване на деца от 7 до 10-годишна възраст в градския превоз. За интервала от 1 февруари 2023 година До 31 декември 2023 година цената на годишната карта за всички линии е 180,00 лева

В известието се показва, че по предложение на общинските съветници Зафир Зарков, Христиан Петров и Радослав Влахов се вкарват и облекчения за притежателите на електрически автомобили, като отпада условието за издаване на стикер за гратис паркиране. Издаденият им от КАТ зелен регистрационен номер към този момент ще бъде задоволително изискване за гратис паркиране на територията на Столична община, осведомят от СОС. За към този момент записаните електрически коли не е наложителна подмяната на регистрационните номера и за тях се резервира досегашната процедура и се дава опция за подаване на заявление в ЦГМ за регистриране в указател, се показва в известието.

От СОС осведомят още, че от средата на март ще бъде открита нова автобусна линия за довеждащ превоз през кв. Манастирски ливади, Павлово до трамвайно ухо Бъкстон.

В известието се показва, че е квалифицирано съглашение за съдействие сред Столична община, „ Столичен автотранспорт “ ЕАД, „ Столичен електротранспорт “ ЕАД, „ Метрополитен “ ЕАД, „ Център за градска подвижност “ ЕАД и обществени сътрудници, в което се планува нарастване на главните трудови хонорари на работещите в общинските транспортни сдружения със 150 лв., считано от 1 март 2023 година и със 150 лв. от 1 септември 2023 година

На 6 февруари по време на митинг пред Столична община чиновниците на градския превоз в София показаха подготвеност за ефикасна едночасова стачка в утринен пиков час, в случай че заплатите им не бъдат увеличени с 30%.

В началото на годината от Столична община оповестиха нова тарифна политика, с която бяха отстранени десетте талона за пътешестване и картата за една градска линия.(БТА)
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР