Община Долна Митрополия се възстановява след проливния дъжд и градушка,

...
Община Долна Митрополия се възстановява след проливния дъжд и градушка,
Коментари Харесай

Община Долна Митрополия се възстановява след проливния дъжд и градушка

Община Долна Митрополия се възвръща след проливния дъжд и градушка, които се изсипаха нощес. Това заяви за Българска телеграфна агенция кметът Поля Цоновска. 

Най-пострадалото село е Славовица, където градушката е унищожила на 100 % посевите. На територията на общината има ниви под вода, добави тя. 

Заради доста мощен вятър е било съществено ситуацията при детелината на пътя при село Горна Митрополия за Русе, където са паднали над 50 дървета. Пътят към този момент е пристъпен, дърветата са разчистени настрана от него и при по-добри атмосферни условия ще бъдат отстранени, увери Цоновска.  

Цяла нощ екипи са работили по почистване и премахване на вреди. 

" Възрастни хора от Долна Митрополия по на 70-80 години описаха, че не са виждали толкоз доста вода, течаха реки. Слава Богу, всичко, което сме създали обратно във времето като превантивни ограничения, работи. Изнесени са по-малки странични улички, само че ще ги оправим. Нямаме бедстващи хора “, акцентира кметът. Само една къща е била наводнена в общината, оказана е помощ на хората.  

По думите на Цоновска съгласно данни на " Гражданска отбрана " в Долна Митрополия количеството на падналия дъжд е към 67 литра на кв. метър, а в прилежащия град Тръстеник – 63 литра на кв. метър. 

Час и 15 минути плътна градушка валя над село Славовица, описа пред Българска телеграфна агенция Николай Иванов, който е аграрни производител от най-засегнатото село в района. Той отглежда зеленчуци в оранжерии, само че има и посеви на открито, които са изцяло унищожени. И през днешния ден имам една педя лед сред оранжериите, които също са изумени от естественото злополучие, добави Иванов. Наново ще засадя унищоженото, само че това ще ми коства време и доста пари, безапелационен е производителят. 

Припомняме, че сериозни вреди след бурята нощес са нанесени и в Плевен, където има бяха наводнени улици и здания. Обстановката се успокоява, няма бедстващи хора и обитаеми места без ток, увери по-рано през днешния ден кметът доктор Валентин Христов.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР