Общинските съветници от Коалиция Промяна искат кметът на Трявна Дончо

...
Общинските съветници от Коалиция Промяна искат кметът на Трявна Дончо
Коментари Харесай

Общински съветници искат оставката на кмета на Трявна

Общинските съветници от Коалиция " Промяна " желаят кметът на Трявна Дончо Захариев неотложно да подаде оставка. Общинските съветници от Трявна на своя конференция акцентираха аргументите за желаната оставка.

" Знаем, че можем да желаяме включване на спор за оставката като точка в дневния ред на съвещание на Общинския съвет, само че и знаем, че болшинството, обединено към групата на ГЕРБ няма дори да допусне този спор там " , акцентираха Людмил Бучев и Божидар Христов от Коалиция " Промяна ".

Общинските съветници подчертават, че при техни срещи с хора от Трявна и Плачковци, както и по селата от общината чуват многочислени недоволства. Хората се оплаквали от голям брой нерешени проблеми, на които кметът и управлението на администрацията не обръщат внимание, изясни ръководителят на групата съветници от " Промяна " Людмил Бучев.

По думите му кметът редовно не се оправя със служебните си отговорности и не работил за осъществяване на програмата за ръководство на общината.

Общинските съветници са безапелационни, че се неглижират разрушената инфраструктура, чистотата, образованието и опазването на здравето и други значими за жителите на общината проблеми, а се дава приоритет на смехотворни мегаломански планове.

Кметът не заставал зад ползите на Трявна и Плачковци, считат от обединението. Поведението на кмета било несериозно, а на моменти даже непочтено.

" Преди повече от година, ние от коалиция " Промяна " поискахме освобождението на политически назначените лица в общината и да бъдат сменени с експерти . Не единствено, че това не се случи, а обстановката стана по-зле ", възмутени са общинските съветници. Действията на администрацията остават скрити за публичността.

" В тази връзка, изпълнявайки отговорностите си произлизащи от клетвата, която сме положили да пазиме ползите на жителите на Община Трявна и без да се опасяваме от последствията, ние общинските съветници от локална коалиция " Промяна " призоваваме кмета на Община Трявна Дончо Захариев неотложно да подаде оставка " , е записано в публична декларация подписана от трима общински съветници.

 Снимка 342038
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР