Общинските съветници от ДБ в Пловдив излязоха с декларация, с

...
Общинските съветници от ДБ в Пловдив излязоха с декларация, с
Коментари Харесай

Съветници поискаха Альоша да бъде преместен в “музея на историята“

Общинските съветници от Демократична България в Пловдив излязоха с декларация, с която упорстват паметника Альоша да бъде изместен в музея на историята.   Общинските съветници упорстват за преместването пропагандните знаци на Червената войска, възхваляващи завладяването ни от Съюз на съветските социалистически републики и тоталитарния режим.
Прочетете още
От Демократична България акцентират, че Альоша се извисява на хълма над целия Пловдив, а в подножието му се намира бюст на Васил Левски. Според тях това акцентира още повече контраста сред двата признака: на непозната военна окупация и българския народен блян за независимост и самостоятелност.

Крайно време е да предприемем дейности за преместването на пловдивския червеноармейски знак, разделящ общността на пловдивчани, и направен по руски план и диктовка. Tези паметници не са монументи и " освободителната " роля на Червената войска е манипулативно деформиране на обстоятелствата - няма нито един руски боец, жертва за " освобождението " на суверенна България, показват от Демократична България.

От партията ще предизвикват необятен публично разискване, което да сплоти пловдивчани по отношение на трансформацията на пространството, заемано от Альоша, на върха на Пловдив.

Предстои да се обясни собствеността и статута на паметника - дали има статут на недвижима културна полезност. Ако има подобен статут, съветниците ще упорстват той да бъде свален. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР