Общинските съветници от БСП в СОС Николай Николов и Петко

...
Общинските съветници от БСП в СОС Николай Николов и Петко
Коментари Харесай

Съветници от БСП искат решение на проблема с Пешеходната пътека на смъртта

Общинските съветници от Българска социалистическа партия в СОС Николай Николов и Петко Димитров са създали запитване до кмета Йорданка Фандъкова по кое време ще бъде решен казуса с „ Пешеходната пътека на гибелта “ в Казичене.

Преди дни те участваха в митинг на жители, който се организира на Софийския околовръстен път - на пешеходната пътека, която свързва квартал „ Видните “ при ул. „ Люба Белева “ с централната част на Казичене при ул. „ Никола Петков “.
-->
Николов и Димитров слагат няколко въпроса, в които се крият и решенията на казуса в дълготраен и в кратковременен проект.

На първо място те питат по кое време най-накрая ще бъде построен и приключен подлезът под Софийския околовръстен път, който да свързва квартал „ Видните “ с Казичене.

А до тогава могат да се вземат ограничения, които да подсигуряват по-висока степен сигурност на пешеходците в този сектор.

Ето за какво общинските съветници от Българска социалистическа партия желаят да знаят ще се вкара ли ограничаване на скоростта преди светофарите на „ Пешеходната пътека на гибелта “, както и дали ще бъдат сложени стационарни камери на КАТ и в двете направления преди същата пешеходна пътека.

Също по този начин те слагат въпроса ще бъдат ли подхванати ограничения пешеходната пътека да бъде по-добре осветена, а пешеходният светофар да бъде с по-голяма дълготрайност, с цел да може жителите да пресичат на веднъж 8-лентовото шосе.

„ Само по себе си е неуместно да има пешеходна пътеката на път от такава категория и с такава активност на придвижване на тежкотоварни камиони “, смятат Николов и Димитров.

На въпросната пешеходна пътека през годините е имало редица случаи на починали пешеходци, като последният случай е от 16 ноември тази година. Затова и хората я назовават „ Пешеходната пътека на гибелта “.

„ Срамно е десетки години Столична община да не може да позволи един елементарен проблем заради, който обаче не малко жители са изгубили живота си “, споделят Николай Николов и Петко Димитров в питането си до кмета Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР