Общинските болници са пред разпад и няма да успеят да

...
Общинските болници са пред разпад и няма да успеят да
Коментари Харесай

Общинските болници обявиха, че няма да се справят с кризата


Общинските лечебни заведения са пред разпад и няма да съумеят да се оправят с тежестта от пациенти, които би трябвало да поемат в коронавирус рецесията. За това предизвести в изявление за БНР ръководителят на Сдружението на общинските лечебни заведения доктор Неделчо Тотев. Проблемите пред общинските лечебни заведения за хронични и трупани с години, само че в тежката обстановка сега те изнемогват.

От думите на Тотев стана ясно, че Управителният съвет на сдружението ще подаде групова оставка. Заради смяна в закона, съгласно която в случай че е в управителния съвет на болнично заведение, не може даработа там и като доктор. Затова Тотев счита да напусне и директорскиь пост в болничното заведение в Чирпан.

Голяма част от общинските лечебни заведения, вид общинска благосъстоятелност, най-вероятно няма да могат да подпишат контракти с Националната здравноосигурителна каса. При нас разпадът е неизбежен. В момента единствено изпълняваме, не се оправяме. Подадени оставки, напуснали сестри и лекари. Догодина ще стане по този начин, че в случай че епидемията отмине, тогава няма да можем да окомплектоваме кадрово лечебните заведения, предизвести доктор Тотев, визирайко заповедта на здравния министър всяка болница да разкрие поделение и закана му при отвод за банкет на коронавирус пациент да се приключват връзките на лечебното заведение с НЗОК.

Тотев счита, че прецизните ограничения от пролетта са били единствено " увертюрата на едно зрелище, което в този момент се разпростира с цялостна мощ ".

Това накара хората в този момент да не имат вяра. Българинът е подобен по природа. Българинът е доста пъти лъган и когато за следващ го излъжеш или му кажеш нещо пресилено, той към този момент не има вяра и не се пази, счита лекарят.

Той изрично не приема предлагането всички лечебни заведения да лекуват коронавирус заболели, тъй като, съгласно него, не всички могат да реагират съответно. Защото „ легла и пространства имаме, само че нямаме хора, които да лекуват “.

Как до момента не можехме пневмония да лекуваме, а към този момент ще можем да лекуваме Covid. То е нонсенс. България е страна на парадоксите и това докара до отлив на лекарите, тъй като те нямат сигурност, призна прочувствено доктор Тотев.

И добави, че общинските лечебни заведения са най-нежелани за предназначение на лекарите: " И до момента в който сътрудниците се натискат да работят в частните лечебни заведения, ние ги молим да дойдат при нас. Когато вкараш един човек, привикнал да лекува една патология, в едно Covid поделение, радикално друго като метод на работа, този човек или остава и се заразява, или напуща. Целият логаритъм в болничното заведение стартира да страда и я повлича надолу ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР