Общинските болници на територията на цялата страна подготвят протест. Той

...
Общинските болници на територията на цялата страна подготвят протест. Той
Коментари Харесай

Общинските болници излизат на протест на 15 януари

Общинските лечебни заведения на територията на цялата страна приготвят митинг. Той е ориентиран за 15 януари и ще се организира сред 12.00 и 13.00 часа. Това заяви доктор Иван Иванов, шеф на МБАЛ „ Св. Иван Рилски “-Горна Оряховица.

До всички общински лечебни заведения са изпратени инструкции за това по какъв начин вероятно ще протече митинга. Някои от тях ще спрат напълно активността си за час, а останалите – ще стачкуват алегорично. Това, евентуално, ще създадат и чиновниците на горнооряховската болница.

„ Основните претенции са най-много смяна в цените на клиничните пътеки, по които главно работят общинските лечебни заведения, защото те не са променяни повече от 10 години. През това време разноските са нарастнали доста, най-малкото работната заплата се усили много за последните 10 години ", съобщи Иванов.

"Всичко това са разноски за лечебното заведение, а защото приходите не са изменени, даже в последните години обстановката стана още по-тежка с лимитите, които бяха наложени. Това е главната причина да нарастват задълженията на общинските лечебни заведения, защото ние, общо – взето, работим с еднакъв контингент “, добави специалистът, представен от Фокус.

Все още няма информация за това кои лечебни заведения от района ще се включат в дейностите дейно, само че се чака настояванията да са подкрепени от всички.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР