Общински съветници от Местна коалиция БСП за България разкриха незаконно

...
Общински съветници от Местна коалиция БСП за България разкриха незаконно
Коментари Харесай

Общински съветници от БСП разкриха незаконно заустване на река Горнобанска

Общински съветници от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " разкриха нелегално заустване на река Горнобанска в София.

Станислав Младенов и Войслав Тодоров откриха, че на бул. " Монтевидео ", покрай метростанция " Мизия " по линия 3 и около огромния буферен паркинг, вложители построяват две големи жилищни кооперации. Строежите са около дерето на реката. В непосредственост до булеварда обаче дерето е затрупано и се употребява за вход на тежка техника на градежите, осведомят социалистите.

По сигнал на жители общинските съветници са създали инспекция дружно с представители на Столичния инспекторат.

" Оказа се, че дерето е зарито, а река Горнобанска е заустена и за всичко това вложителите на обектите нямат документи ", разяснява Станислав Младенов.

Тодоров пък изясни, че с инспекторите са открили, че оградата на обекта е преместена и той към този момент обгръща и реката. Дори не си проличава, че там е имало дере и река, разяснява той.

Поискани са и документи за какво строителната ограда обгръща и реката, макар че границата на парцела със постройките би трябвало да върви по брега на дерето. Документи обаче социалистите не получили.

" Единият от вложителите сподели, че от Басейнова дирекция към този момент са им съставили акт за непозволени дейности ", споделя Тодоров.

Той посочи, че от Столичния инспекторат са създали наставление и до петък би трябвало да получат всички документи от вложителите за градежите. Ако липсват такива, ще бъде формиран акт. Той обаче ще бъде единствено за преместената строителна ограда. За заустването на реката и за зариването на дерето би трябвало да бъдат глобени от Басейнова дирекция.

Войслав Тодоров и Станислав Младенов ще сезират също и ДНСК, откъдето би трябвало да създадат инспекция на строителната активност на въпросния терен.

Общинските съветници упорстват институциите да си свършат съзнателно работата. И твърдят - ще проследим какво ще се случи след инспекцията на Столичния инспекторат, ще проверим и в Басейнова дирекция дали в действителност има публикуван акт.

" Река Горнобанска е заустена в тръба, която е затрупана. Не е ясно тази тръба какъв размер от вода би могла да поеме, изключително напролет при топенето на снеговете. Настояваме час по-скоро виновните институции да създадат инспекция и да оповестят какъв е рискът от наводняване в региона при съществуващата обстановка след явно противозаконните дейности на строителите. А по-късно неотложно да вземат ограничения за премахване на заплахата от наводняване при изобилен дъжд или при топенето на снеговете напролет ", заръча Младенов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР