Общинската организация на ВМРО поставя няколко питания с декларативен характер

...
Общинската организация на ВМРО поставя няколко питания с декларативен характер
Коментари Харесай

Кой иска пробивът до Водната палата да се превърне в Зоопарк...

Общинската организация на Вътрешна македонска революционна организация слага няколко питания с декларативен темперамент по отношение на свикването на изключителна сесия на ОбС-Пловдив по искане на ГЕРБ. Най-краткият коментар за тази „ изнасилена “ сесия съответствува със забележителното изречение, което героят  на Оруел в „ 1984 “ записва в дневника си: „ Разбирам КАК, не разбирам ЗАЩО. “

Общинските съветници от групата на ГЕРБ имаха към година и половина да се срещнат и да прегледат в детайли плана за пробива при Водната палата. Съвсем разумно изникват въпросите:

- ЗАЩО тъкмо в този момент, когато стартът на плана е даден, желаят неговото прекъсване?

- ЗАЩО провокират това да се случи на изключително съвещание на локалния парламент?

- ЗАЩО не внесоха предлагането си в дневния ред на постоянната сесия?

- Какво или КОЙ разубеди ГЕРБерските съветници да трансформират позицията си внезапно?

- За приемане на предлагането тогава са гласували 38 общински съветници. Настояваме за персоналните им мотиви  и аргументирана аргументация на всеки от тях, който е обърнал позицията си на 180 градуса и желае прекъсването на плана.

- Готови ли са от централата на ГЕРБ дружно с  техните членове на ОбС-Пловдив да обяснят на пловдивчани какъв брой ще костват неустойките по към този момент подписаните контракти за социална поръчка? Ще застанат ли с лицата си да кажат на гласоподавателите си и на  гражданите на Пловдив с какъв брой тъкмо ще ощетят общинската хазна, в случай че планът бъде спрян?

Пловдив към този момент има горчивия опит с несбъдналата се зоологическа градина. Трябва ли пробивът при Водната палата да се трансформира в ЗООПАРК 2? Пловдив има и несбъдналия се бул. “Северен “ с несбъднатата връзка с Карловския надлез, има неосъществения втори стадий на Коматевско шосе, т.е неговото уголемение, има злощастния бул. “Руски “ с Н на брой светофари, дело на нефелна ИНЖЕНЕРна мисъл, които, популярност на Бога, не са  част от общата сигнализационна уредба на трафика. За всички тези инфраструктурни обекти би трябвало АДФИ да се самосезира и да бъде назначена финансова инспекция, а на виновниците да бъде потърсена наказателна отговорност.

Кому е необходим следващият провален план за милиони? На нечие его? Главната цел на Его-то не е да проумее нещо, а да бъде нещо. Автентичните политически фигури не са тези, които роят и захлебват проксита и скалъпяват  зле проведени протестчета. Те не са полегнали на дивана в очакване страната да им съплайва богатства и благополучие. За богатствата разчитат на себе си, за щастието си - още повече. Не мрънкат. Не са мамини синчета. Не са корпоративни играчи, не са милионери единствено тъй като са съумели да се закачат за държавните поръчки и да си цоцат.

Най-старият жив град на Стария континент не трябва да става жертвен агнец на Его-проблемите на който и да е, пък било то и с инж. пред името. Пловдивчани не заслужават да бъдат разменна монета за псевдо евроатлантически полезности, защото  Пловдив е в Европа. По право и завещание. И бъдеще. 

Сега ясно ли е - социолозите и политолозите не ни правят работа.

Да влязат психолозите!

Това е нещо като сигнален стадий, след който следва: „ Личните лекари към този момент не могат да ни свършат работа, истината ще я кажат патоанатомите “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР