Общинската избирателна комисия (ОИК) – Видин предсрочно прекрати пълномощията на

...
Общинската избирателна комисия (ОИК) – Видин предсрочно прекрати пълномощията на
Коментари Харесай

Прекратиха предсрочно пълномощията на кмета на видинско село

Общинската изборна комисия (ОИК) – Видин предварително приключи пълномощията на кмета на с. Слана бара, оказва се от решение, оповестено на уеб страницата на комисията. 

Припомняме, че с решение на Административен съд - Видин изборът на кмет на с. Слана бара, община Видин, бе разгласен за нереален. В правосъдно съвещание съдът извърши наново броене на всички бюлетини и оглед на изборните бумаги от секцията в село Слана бара.

Установени са дребни, само че основни нарушавания при отчитането на действителните и недействителните гласове на гласоподавателите в секционната изборна комисия за извършения на първи тур на 29 октомври 2023 година избор на кмет на кметството. Вместо да бъде разгласен за определен претендентът на локална коалиция Съюз на демократичните сили (НДСВ, Новото време), като подобен получил повече от половината действителни гласове, е следвало да бъде плануван втори тур, защото се оказва, че никой от претендентите не е определен.

Въз основа влязлото в действие на 29 януари правосъдно решение, ОИК приключва пълномощията на кмета на село Слана бара. Уведомена е Централната изборна комисия (ЦИК), на която са изпратени копие на решението на ОИК дружно с документите, установяващи основанието за предварителното преустановяване. От своя страна ЦИК предлага на президента да насрочи частични избори за кмет на кметството, който с декрет дефинира датата на изборите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР