Общините в страната да създадат нужната организация за ваксиниране на

...
Общините в страната да създадат нужната организация за ваксиниране на
Коментари Харесай

МЗ заръча на общините да организират ваксинация на населението

Общините в страната да основат нужната организация за имунизиране на популацията против ковид във всички обитаеми места у нас. За това прикани министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров в писмо до регионалните шефове, Националното съдружие на общините в България и Сдружението на кметовете на кметства. За задачата е нужно да бъдат извършени срещи, на които да се вземат решения по какъв начин имунизационният развой на локално равнище да бъде интензивен.

Министър Кацаров показва още, че с оглед значимостта на процеса от огромно значение е в срещите да вземат участие общопрактикуващите лекари, които реализират активност на територията на обитаемоте места, както и чиновници от районните здравни инспекции. Това подсигурява основаването на подобаваща организация и логистика за обезпечаване тук-там за имунизиране и задоволителен брой ваксини.

Писмото на министър Стойчо Кацаров е по отношение на осъществяване на Националния проект за имунизиране против Covid-19 в Република България и нуждата от реализиране на високо ваксинално покритие в страната, оповестяват от здравното министерство.

България остава страната с най-ниско имунизационно покритие в Европейски Съюз. Със приключена имунизация у нас са едвам 17.9% от пълнолетните българи по отношение на 60.7% в Европейски Съюз. А с най-малко една доза са 19.8% при 72.5% приблизително в Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР