Общините ще получат допълнителен ресурс от 213 милиона лева за

...
Общините ще получат допълнителен ресурс от 213 милиона лева за
Коментари Харесай

Общините получават още 213 млн.лева за ремонти на училища

Общините ще получат спомагателен запас от 213 милиона лв. за просветителната инфраструктура. Това разгласи във Велико Търново зам.-министърът на районното развиване Търново Деница Николова.

Средствата ще обезпечат плановете за поправки на учебни заведения, детски градини и ясли на 22 общини. Срокът за осъществяването им е до 3 години. След отчитането на осъществяването на дейностите през 2023 година, 70 % от общинската просветителна база ще бъде възобновена.

"С договарянето на спомагателните средства, общият размер на финансирането по Оперативна стратегия "Региони в напредък " за поправки в просветителната инфраструктура ще доближи до 563 милиона лв.. Средствата са планувани както за общински, по този начин и за държавни обекти ", изясни Николова..

В Община Велико Търново ще бъдат ремонтирани шест образователни заведения - три учебни заведения и три детски градина на обща стойност над 8 милиона лв., обезпечени от спомагателното финансиране. Ремонтите плануват възобновяване на постройките и учебните дворове и уреди, а където е належащо и снабдяване на в допълнение съоръжение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР