Община Ямбол и архиерейското наместничество на Ямболска духовна околия организират

...
Община Ямбол и архиерейското наместничество на Ямболска духовна околия организират
Коментари Харесай

Литийно шествие с иконата на свети Георги в Ямбол на 6 май

Община Ямбол и архиерейското наместничество на Ямболска духовна околия провеждат тържествено честване на 6 май, Гергьовден.

Утринната работа в храм „ Св. вмчк. Георги Победеносец " ще стартира в 8:00 часа, а в 9:00 часа е началото на празничната Света литургия. В 10:30 часа от двора на храм „ Св. вмчк. Георги Победоносец " в квартал „ Каргон " ще потегли обичайното литийно шествие, предвождано от Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий и икона с парченце от мощите на Свети Георги. То ще се движи по маршрут: храм „ Св. Георги ", ул. „ Св. Георги ", ул. „ Цар Петър ", ул. Ивайло ", ул. „ Атанас Кратунов ", ул. „ Атанас Кожухаров ".

По време на шествието за малко за придвижване на моторни транспортни средства ще бъдат затваряни улиците по маршрута, заради което насочваме зов към водачите да бъдат търпеливи или да избират други посоки.

Тази година Денят на храбростта и празника на Българската войска съответствува със Светлия понеделник след Възкресение Христово. По решение на служебния министър на защитата военните паради са анулирани в цялата
страна, по тази причина за първи път празникът в Ямбол ще премине без присъединяване на ямболския гарнизон. По тази причина обичайният обред по издигането на националното знаме и военният церемониал в централната градска част на Ямбол се анулират, по отношение на решението на министъра.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР