Община Враца подписа Допълнително споразумение за изменение на проектните дейности

...
Община Враца подписа Допълнително споразумение за изменение на проектните дейности
Коментари Харесай

Община Враца подписа допълнително споразумение по проект „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“

Община Враца подписа Допълнително съглашение за изменение на плановите действия към контракт за непосредствено даване на безплатна финансова помощ BG05FMOP001-5.001 „ 3.1 – Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 “ от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне 2014-2020, в следствие от самодейността на Европейската комисия за превъзмогване на следствията от рецесията посредством механизма REACT-EU. Промяната касае увеличение на цената на разхода за единица артикул – топъл обяд от 2,70 лева на 2,90 лева. Изменението влезе в действие от 01.03.2022 година, като полученото финансиране е в общ размер на 223 982,00 лева, а срокът за осъществяване на плана – до 30.06.2022 година Разходите напълно са за сметка на плана, като потребителите не престават да получават безвъзмезден топъл обяд.

Съгласно заложените действия за осъществяване на плана се подготвя и дава топъл обяд на избраните целеви групи и се осъществят съпътстващи ограничения, изразяващи се в самостоятелно консултиране и подпомагане на крайните консуматори на топъл обяд съгласно настоящите противоепидемични ограничения и самостоятелните им потребности.

В сходство с задачите на интервенцията целевите групи са:
Лица без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия – хора в усложнение заради епидемиологичната конюнктура в страната, хора, които заради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неподходящо протичане на инфекцията;Лица, сложени под карантина – без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат подкрепа;Лица, обект на обществено подкрепяне, за които е открита потребност от спомагателна поддръжка и в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.
Към момента се обезпечава помощ и поддръжка на 200 консуматори, отговарящи на изискванията за включване по плана. Приготвянето на храната се реализира в две трапезарии на територията на града. Топлият обяд включва чорба, главно ядене, десерт и самун, който се дава в дома на потребителите в работните дни на всеки месец.

Приемът на документи от кадидат-потребители е непрекъснат, като нужните документи по пример могат да се получат в стая 34 на Община Враца, входът откъм кино Метропол.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР