Община Враца е сключила споразумение с Агенцията за социално подпомагане

...
Община Враца е сключила споразумение с Агенцията за социално подпомагане
Коментари Харесай

Враца получи 380 хиляди лева за лични асистенти и домашни помощници

Община Враца е сключила съглашение с Агенцията за обществено подкрепяне за целево обезпечаване на обществената услуга "личен помощник " и "домашен асистент " за хора с увруждания и възрастни хора над 65 години, оповестяват от общинския пресцентър.

Общо за обезпечаване на услугата през 2018 година Общината ще получи над 385 хиляди лв., се прецизира в известието. Подписаното съглашение за финансиране дава опция на 21 персонални асистенти да продължат да дават услугата при 4- часов работен ден, както и на 50 домашни помощници да обезпечават почасови услуги според от самостоятелната оценката на потребностите на ползвателите.

Потребителите, които са употребили услугите "личен помощник " и "домашен асистент " до 31 декември 2017 година по план "Предоставяне на интегрирани обществено - здравни услуги в община Враца " на оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси " и желаят да продължат да ги употребяват, би трябвало да подадат заявление по пример, се добавя в известието.

Личните асистенти и домашни помощници, които също са работили по плана и желаят да продължат обгрижването на потребителите, е належащо да подадат още веднъж документи, с цел да се удължи срокът им на претовареност.

Документите могат да бъдат получени от Центъра за административно обслужване или да бъдат свалени от формалната страница на община Враца от раздел "Кариери ". Срокът за подаването им в центъра е 12 януари 2018 година до 17 часа, прецизират от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР