Община Видин дигитализира сметосъбирането и таксуването за паркиране в Синя

...
Община Видин дигитализира сметосъбирането и таксуването за паркиране в Синя
Коментари Харесай

Видин става по-умен град с технологични решения от А1

Община Видин цифровизира сметосъбирането и таксуването за паркиране в „ Синя зона “ с решения на А1 от „ Интернет на нещата “
Община Видин употребява решения на от „ Интернет на нещата “ за повишение на успеваемостта посредством облачна високотехнологична система за и улеснение на дейностите по таксуване при паркиране в „ Синя зона “. Високотехнологичните услуги на А1 оказват помощ на представителите на общината да покачват чистотата и качеството на живот във Видин и близките обитаеми места, да усъвършенстват активността на паркингите, както и да осъществят по-добра събираемост на таксите за паркиране в обособените за това места.

Иван Иванов, старши шеф „ Корпоративни продажби “ в А1 България, съобщи: „ IoT и ICT услуги за бизнеса и обществените институции имат все по-голяма роля за повишение на успеваемостта и усъвършенстване на разноските. Решенията от „ Интернет на нещата “, които внедрихме в община Видин, ясно демонстрират по какъв начин технологиите оказват помощ за подобряването на градската среда и качеството на живот на жителите. “
-->
„ Постигането на стопански и екологични изгоди благодарение на технологиите ни дава убеденост, че пътят на дигитализацията, който сме поели дружно с нашия приближен сътрудник А1 България, е в вярната посока. “, разяснява доктор Цветан Ценков, кмет на община Видин.

С услугата на А1 за интелигентно сметосъбиране общо 2075 контейнера в общината са оборудвани с сензори. По-голямата част - 1976 от умните контейнери са сложени на територията на град Видин, а останалите 99 са разпределени в няколко обитаеми места в общината – селата Въртоп, Гайтанци, Гомотарци, Кошава и Сланотрън. Информацията от умните устройства се предава към софтуерна платформа, посредством която представителите на община Видин разполагат с разбори в действително време и могат да усъвършенстват маршрутите на сметосъбиращите камиони или да трансформират локациите и броя на поставените контейнери. По този метод се покачва чистотата на градската среда и въздуха и се понижават разноските за сметосъбиране.

Проектите по цифровизация в община Видин включват също и внедрената от А1 система за надзор и ръководство на услугата „ Кратковременно паркиране ”, вид “Синя зона ”. Решението на А1 оказва помощ на общината да увеличи с над 50% на приходите си от паркинг зони и обособени за това местоположения, които обгръщат общо над 900 паркоместа в града. Същевременно, софтуерната услуга оказва помощ и за понижаване на трафика в града за търсене на свободно паркомясто. Ползите от това са, че от една страна се намалява замърсяването на въздуха, а от друга – пести се време на жителите и гостите на крайдунавския град. Данните демонстрират, че посредством решението на А1 времето за търсене на място за паркиране понижава с до 43%.

Системата за ръководство и надзор на кратковременното платено паркиране в централната част на град Видин улеснява, автоматизира и провежда целия развой по администриране, управление на платено преференциално паркиране. То обгръща също служебните абонаменти, събирането на такси за паркиране, както и санкциониране на извършители. Един от главните съставни елементи на системата е софтуерът, който проучва и ръководи постъпилите данни в системата в действително време.

Решенията за интелигентно сметосъбиране и мъдро паркиране са част от все по-богатото портфолио от услуги на А1 в областта на. Заради множеството му преимущества при този вид решения А1 употребява софтуерния стандарт 3GPP-базиран Narrowband-IoT (NB-IoT). Сред тях са по-доброто покритие, по-дълъг живот на батерията (до 5 години), усъвършенстван транспорт на данните и високо равнище на сигурност на връзката. Друго преимущество на технологията е, че тя работи в лицензиран честотен диапазон, което на практика обезпечава отбрана на връзката от външни въздействия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР