Община Велико Търново ще търси банков кредит за един милион

...
Община Велико Търново ще търси банков кредит за един милион
Коментари Харесай

Община Велико Търново търси кредит за два обекта с еврофинансиране

Община Велико Търново ще търси банков заем за един милион и 100 хиляди лв., с който да покрие недостигащите пари за построяването на два инфраструктурни обекта в града. В противоположен случай локалната власт може да загуби европейско финансиране за към този момент изпълнени 24 обекта.

Недостигащото финансиране е за построяването на кръговото кръстовище до летния спектакъл и за буферния паркинг в бившето сержантско учебно заведение.

При извършените от Община Велико Търново публични поръчки за двата обекта бяха подписани контракти на едни цени, само че по-късно фирмите-изпълнителки изпратиха писма до общината, че контрактуваното финансиране няма да стигне, тъй като през последните две години, до момента в който се организираха процедурите, нарастнаха строителните материали, увеличени са и заплатите в строителството.

От Общината изпратиха предложение до Общинския съвет в началото с искане с цел да бъде изтеглен заем от 1,9 милиона лв. за двата обекта, само че след три дни се оказа, че администрацията е сбъркала с 800 000 лв..

За обектите има отпуснато и европейско финансиране, което не доближава. Казусът ще се взема решение идната седмица от общинските съветници.

Ако не бъдат изпълнени кръговото кръстовище и паркингът, пред риск са други обекти, които са в същата група с европейско финансиране, показват от Общината.  

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР