Община Вършец стартира кампанията за плащане на местните данъци и

...
Община Вършец стартира кампанията за плащане на местните данъци и
Коментари Харесай

Местните данъци и такси в община Вършец няма да бъдат увеличавани

Община Вършец започва акцията за заплащане на локалните налози и такси.
Това са налог върху транспортни средства, налог върху недвижимите парцели и таксата за битови боклуци. Размерът на налозите и таксите през 2022 година остава неизменен. Местната власт ще дофинансира дейностите за чистотата в обитаемоте места на общината и през тази година. Недостигът на средства ще бъде затрупан от другите лични доходи. Одобреното дофинансиране е в размер на 419 000 лв..
Обобщената план-сметка за чистотата за 2022 година е 1 219 000 лв.. Предвижда се 623 000 лева да бъдат отделени за разчистване на уличните платна, площадите, алеите, парковите и другите територии от обитаемоте места, предопределени за публично прилагане. 33 000 лв. са отделени за обезпечаване на съдове за запазване на битовите боклуци – контейнери, кофи и други. Заложени са 194 000 лв. за събиране на боклуците и превозването им до районното хранилище. За изследване, планиране, създаване, поддържане, употреба, закриване и мониторинг на депото за неутрализиране на битови боклуци, в това число законовите отчисления, са планувани 369 000 лeва.
Лицата, заплатили своите локални налози и такси до 30 април ще получат 5% отстъпка. При предпочитание за възнаграждение на налога на части, периодите са – до 30 юни за първа вноска и до 31 октомври за втората. Запазва се и редът за погасяване – системата покрива първо неплатените налози и такси за предишни години.
Собствениците на транспортни средства и недвижимите парцели могат да заплащат своите отговорности: по банков път; посредством системата „ виртуален ПОС “; на касите на община Вършец; посредством страницата на Националната организация по приходите; в пощенските станции в страната и посредством EasyPay.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР