Община Варна ще тегли нов заем от над 30 млн.лв.

...
Община Варна ще тегли нов заем от над 30 млн.лв.
Коментари Харесай

Общината кани варненци на публично обсъждане днес за важни проекти

Община Варна ще тегли нов заем от над 30 млн.лв. за построяването на бул. "Левски " и кани варненци на обществено разискване през днешния ден, напомня Varna24.bg .
Ето какво гласи оповестено известие на уеб страницата на локалната администрация:

Кметът на Община Варна кани жителите на общината, представители на бизнеса, Неправителствени организации и цялата варненска общественост на обществено разискване на плановете "Изграждане на бул. "Васил Левски " в сектора от ул. "Подвис " до ул. "Девня " по проекта на регион Приморски, регион Одесос и регион Младост, гр. Варна " и "Пробив на бул. "Сливница " в частта от бул. "Ян Хунияди " до бул. "Атанас Москов " по проекта на Оперативна програма три, регион "Владислав Варненчик ", Варна ", за които Община Варна има желание да поеме дълготраен дълг, както следва:

"Изграждане на бул. "Васил Левски " в сектора от ул. "Подвис " до ул. "Девня " по проекта на регион Приморски, регион Одесос и регион Младост, гр. Варна ":

Предназначение: Модернизиране на инфраструктурата в гр. Варна посредством създаване на скоростно трасе за облекчение на трафика и минимизиране на тапите по главните пътни артерии в града, чрез осъществяване на план "Изграждане на бул. "Васил Левски " в сектора от ул. "Подвис " до ул. "Девня " по проекта на регион Приморски, регион Одесос и регион Младост, гр. Варна ".

Стойност на плана: до 113 281 749 лева

Финансиране:
Финансиране от държавния бюджет, според Постановление на Министерски съвет № 224 от 13.10.2017 година за създаване на бул. "Васил Левски " в сектора от ул. "Подвис " до ул. "Девня " по проекта на регион Приморски, регион Одесос и регион Младост, гр. Варна, подобект то км 0+150 до км 2+924, в размер на 80 500 000 лева.;

Финансиране от Община Варна в размер до 32 781 749 лева за: проектиране; авторски надзор; строителен надзор; създаване на сектори от плана: от ул. "Георги Пеячевич " до ул. "Девня " и мост на ул. "Прилеп "; разноски за отчуждителни процедури за придобиване на земя и здания по плана - дългово финансиране - заем от финансова или кредитна институция;

Обезпечение на дълга: Учредяване на залог върху сегашни и бъдещи лични доходи на Община Варна.

Изграждане на "Пробив на бул. "Сливница " от о.т. 49 до о.т. 65 от бул. "Ян Хунияди " до бул. "Атанас Москов " по проекта на Оперативна програма три, регион "Владислав Варненчик ", Варна ": 

Предназначение: Модернизиране на инфраструктурата в гр. Варна за облекчение на трафика и минимизиране на тапите по главните пътни артерии в града, чрез осъществяване на план "Пробив на бул. "Сливница " от бул. "Ян Хунияди " до бул. "Атанас Москов " по проекта на Оперативна програма три, регион "Владислав Варненчик ", Варна ".

Стойност на плана: до 7 746 000 лева
Финансиране:

Финансиране от държавния бюджет, според Постановление на Министерски съвет № 224 от 13.10.17 година за "Изграждане на пробив на бул. "Сливница " от о.т. 49 до о.т. 65 от бул. "Ян Хунияди " до бул. "Атанас Москов " по проекта на Оперативна програма три, регион "Владислав Варненчик ", Варна ", в размер на 4 500 000 лева.;

Финансиране от Община Варна в размер до 3 246 000 лева за: планиране и създаване на светофари; авторски надзор; строителен надзор; разноски за отчуждителни процедури за придобиване на земя и здания по плана - дългово финансиране - заем от финансова или кредитна институция;
Обезпечение на дълга: Учредяване на
залог върху сегашни и бъдещи лични доходи на Община Варна.

Публичното разискване ще се организира на 20.11.2017 година от 15,30 ч. до 16,30 ч. в зала "Пленарна " на Община Варна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР