Община Варна ще модернизира рибарското пристанище в града. Това ще

...
Община Варна ще модернизира рибарското пристанище в града. Това ще
Коментари Харесай

Рибарското пристанище във Варна ще бъде разширено със защитни съоръжения

Община Варна ще модернизира рибарското пристанище в града. Това ще стане, откакто на днешното си постоянно съвещание Министерският съвет даде безплатно право на градеж върху част от морското дъно.

Предвидената рационализация и реорганизация на рибарското пристанище " Карантината " включва продължение и надстрояване на съществуващото хидротехническо оборудване и създаване на нови пристанищни уреди за отбрана на пристанищната акватория от ветрове и въздействието на вълните.

С ремонта се цели обслужването на риболовните кораби и разтоварването за първа продажба на уловите от прясна риба да става по-бързо и елементарно.

Кабинетът реши още 2-етажна постройка във Велико Търново, която извършва функционалностите на Районна работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията и на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", да бъде отстранена. Постройката е в доста неприятно положение, а възобновяване ѝ изисква забележителен финансов запас, който държавното управление не може да обезпечи.

На община Левски пък е трансферирана собствеността върху терена и постройките на Професионалната гимназия по селско стопанство " Никола Й. Вапцаров " в града. Досега парцелът е бил в ръководство на Министерството на земеделието, храните и горите като негов принципал. Промяната на собствеността се постанова поради оповестяването на гимназията за общинско учебно заведение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР