Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба

...
Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба
Коментари Харесай

Община Варна провежда кампания срещу трафика на хора под надслов „За къде пътуваш“

Община Варна, взаимно с Националната и Местната комисии за битка с трафика на  хора стартира годишната акция за предварителна защита на трафика на хора за трудова употреба „ За къде пътуваш “. Инициативата ще се организира в дните 15 април – 31 май 2024 година Партньори в акцията са също дирекция „ Бюро по труда “ – Варна, Гранична полиция – Летище Варна и 12 варненски учебни заведения с разкрити учебни превантивни клубове, които вземат участие със свои доброволци.

Основна цел на акцията е да реализира необятен публичен отзив и информираност  за  проблемите, свързани с трафика на хора за трудова употреба. „ За къде пътуваш “ се стреми да усили осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик и трудова употреба. В самодейността се търсят механизми за привличане вниманието на най-уязвимите в това отношение групи и предпазването им от злощастна трудова миграция.

На сътрудниците в акцията са предоставени осведомителни материали, които да насочват вниманието на българските жители към рисковете, свързани с трафика на хора за трудова употреба, методите за замесване и методите за предотвратяване.

По време на акцията доброволци от учебните превантивни клубове ще организират осведомителни сесии измежду връстници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР