Община Варна планира да изпълни ремонти на редица инфраструктурни обекти

...
Община Варна планира да изпълни ремонти на редица инфраструктурни обекти
Коментари Харесай

Община Варна планира да изпълни ремонти на редица инфраструктурни обекти в район „Аспарухово“

Община Варна възнамерява да извърши поправки на редица инфраструктурни обекти в регион „ Аспарухово “. За част от тях средства ще бъдат обезпечени от дълготраен заем, който би трябвало да бъде прегледан дружно с проектобюджета на града за 2022 година на сесия на Общинския съвет. Отделно от това са планувани средства за съществени поправки на уличната мрежа и в финансовата стратегия на общината.

Първият план, който е плануван да бъде осъществен със средства от заема, е за ремонт на улицата, която води към Южната промишлена зона. Той ще бъде изпълнен на два стадия - в сектора от Северния пътен възел на Аспаруховия мост до клаповия мост, в това число и улицата, която е напречна връзка към БУЛЯРД. Вторият стадий планува ремонт на западната наземна връзка, в сектора от клаповия мост до обръщача на остров пред Петролната база. Южна промишлена зона е територия, на която развиват активност доста компании, по тази причина обновяването на уличната инфраструктура е от значимо значение.

Останалите планове са за съществени поправки на ул. " Кап. I-ви сан Георги  Купов " и на  ул. " Крайбрежна " в кв. Галата, както и ремонт на общински път VAR3089 от кръстовище с общински път VAR1087 до спирка " Обръщач Черноморец ". Срок за реализация на обектите е до 3 години.

Повече информация тук: 

В финансовата стратегия на Община Варна за 2022 година са планувани и съществени поправки на следните улици в регион „ Аспарухово “:  ул. „ Найчо Цанов “, ул. „ Искър “, ул. „ Инж. Каракулаков “, ул. „ Св. Св. Кирил и Методий “, ул. „ Злетово “.

Повече информация тук:
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР