Община Варна има намерение да довърши спортната зала на VII

...
Община Варна има намерение да довърши спортната зала на VII
Коментари Харесай

Община Варна ще довърши спортната зала на СУ Найден Геров за 15.09., може и със собствени пари

Община Варна има желание да довърши спортната зала на VII СУ “Найден Геров ” за първия образователен ден. Това излиза наяве от изказване на ръководителя на общинския съвет Тодор Балабанов. Той предлага, в случай че не се откри друга опция, общината сама да финансира довършването на обекта.

За строителството на спортния обект има подписан контракт през 2021 година с възложител Министерството на младежта и спорта. Към сегашния миг срокът на контракта е изминал, а градежът – недовършен. Община Варна е поискала от държавното ведомство информация по отношение на настоящия статут на обекта, само че няма нито отговор, нито подхванати дейности за привършване на строителството, оповестиха от пресцентъра на локалния парламент.

Предвид значимостта на обекта Балабанов предлага, ако няма реакция от Министерството на младежта и спорта, Общински съвет да даде единодушие Община Варна да обезпечи финансови средства за довеждане докрай на физкултурния салон на учебното заведение в най-големия административен регион и с годишно възходящ брой възпитаници.

Междувременно близо 1200 души са подкрепили петиция в интернет, която упорства страната да извърши уговорката си и да довърши спортната зала. VII СУ “Найден Геров ” във Варна е чудноват случай с това, че учебното заведение в никакъв случай е нямало физкултурен салон в дългата си история.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР