Община Стара Загора взе участие в тазгодишното издание на форума

...
Община Стара Загора взе участие в тазгодишното издание на форума
Коментари Харесай

Община Стара Загора участва в Urban Development Forum 2021

Община Стара Загора взе присъединяване в тазгодишното издание на форума Urban Development Forum, който се организира в столицата. Директорът на дирекция „ Инвестиции и европейски стратегии “ в локалната администрация Георги Симеонов представи  опита и положителните практики на Община Стара Загора за енергийна успеваемост на обществения и частния сграден фонд, развиването на резистентен градски превоз и на зелената инфраструктура, като съществени детайли за осъществяването на европейските политики за преход към климатичен неутралитет и понижение на въглеродните излъчвания. Бяха показани главните планове на Общината като цели във визията за развиването на града, преструктурирането на локалната стопанска система и заетостта в подтекста  на тези политики в идващия програмен интервал.

Разисквани бяха и финансовите стратегии, финансови принадлежности и модели за устойчива градска промяна, които ще бъдат употребявани при т.нар зелена договорка. Според Плана за вложения на Европа  се чака в страната да бъдат привлечени нови вложения на стойност 4,7 милиарда евро, стана ясно още по време на срещата.

Вицепрезидентът на Европейската капиталова банка Лиляна Павлова показа притеснителните данни от изследване измежду общините в Европа, което демонстрира, че към 75 % от общините в по-слабо развитите региони  срещат проблеми с обезпечаването на капиталов запас. Нещо повече - 80% от градовете в районите на доближаване към момента изпитват потребност да покачат своите административни знания и качества, с цел да работят по устойчиви планове, които интегрират зелените политики, дигитализацията и се базират на нововъведения.

Присъстващите допълниха, че за района на Стара Загора ще бъде значимо определянето на пазарния капацитет и опциите за икономическа диверсификация.

Urban Development Forum 2021 е една от най-авторитетните платформи на градските водачи, водещи вложители, проектанти, специалисти и други участници в огромните обществени и частни планове, които образуват образа на българските градове, за  разискване на опциите и положителните модели за съдействие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР