Община Стара Загора стартира от 10 май кампания за безплатна

...
Община Стара Загора стартира от 10 май кампания за безплатна
Коментари Харесай

Община Стара Загора стартира кампания за безплатна кастрация на домашни кучета

Община Стара Загора започва от 10 май акция за безвъзмездна кастрация на домашни кучета. Тя ще е част от ограниченията, които целят понижаване на популацията на бездомни животни на територията на града и селата. По време на провелата се обичайната месечна среща сред Общинска администрация и кметове и кметски наместници, стана ясно, че следва правене на график и описи с искащите да включат дворни и домашни любимци в самодейността на Общинския подслон, която включва с изключение на кастрация на животното, по този начин и чип, ваксина срещу бяс, издаване на паспорт и регистрация.

„ Работим в посока улеснение на всички действия по процедурата за стопани на животни. Така ще предразположим хората, които нямат време или опция, да бъдат виновни. Истината е, че бездомните кучета най-често преди този момент са били домашни или са нежелано потомство от дворно отглеждани любимци ", разясни отрасловият зам.-кмет Радостин Танев. Той напомни, че сега тече и акцията „ Осинови (си) любов “, която цели да разпространява даването на дом и грижа на куче от приюта.
-->
Желаещите да кастрират своя домакински любим е належащо да заявят това на телефон – 0885 730 090. Дейностите започват в средата на месеца и ще се правят всяка сряда. Животните ще остават за наблюдаване най-малко 24 часа след осъществяването на кастрацията, с цел да бъдат следени от експертите на Общинския подслон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР