Община Стара Загора подготви по две проектни предложения за всяка

...
Община Стара Загора подготви по две проектни предложения за всяка
Коментари Харесай

23 млн.лв. в Стара Загора за реновиране на стари сгради

Община Стара Загора приготви по две планови оферти за всяка една опция по процедурата " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на обществен сграден фонд за административно обслужване, просвета и спорт ", част от Националния проект за възобновяване и резистентност. Общо шест емблематични обекта ще могат да получат изцяло възобновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост.

Сред обектите са: възстановяване на просветителната среда в XI ОУ " Николай Лилиев " на стойност над 2.6 млн.лв., реорганизация на на Дома за остарели хора, който се намира в Старозагорски бани.

Сред тях са и две административни здания също чакат утвърждение - на Общината, която е извънредно енерго неефективна като обслужване, и тази на " Тролейбусни и автобусни транспорти, която също се нуждае от ремонт, уточни по време на конференция пред локалните медии кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

От думите му стана ясно, че реорганизация чакат още постройките на БСФС - на стойност 1.6 млн. лв., и тази под козирката на стадион " Берое " - на стойност над 2 млн. лв., Комплекс за просвета и изкуство - някогашен Пионерски дом, на стойност 617 хиляди лв. и Читалище " Родина " - на стойност близо 300 хиляди лв.. Общата стойност на подадените планови оферти е малко над 23 благ. лв..

По време на срещата с медии, секретарят на Общинска администрация Делян Иванов даде детайлности по програмата за саниране на жилищни здания.

50 млн. лв. е общият размер на средствата, избрани за Община Стара Загора по първия стадий на програмата за енергийно възобновяване на жилищни здания. 75 са сдружения на притежатели, подали документи в Общината за саниране до открития период - 10 май. Иванов уточни, че до края на месеца следва предаването на информация към Министерство на районното развиване и благоустройството.

Зам.-кметът на Стара Загора Радостин Танев разгласи, че в града ще бъдат въведени интелигентни пешеходни пътеки пилотно към няколко учебни заведения, на които автоматизирано ще се лимитира скоростта, когато свършат образователните занятия и децата си потеглят от учебно заведение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР