Община Стара Загора е оценена като дестинация с много добри

...
Община Стара Загора е оценена като дестинация с много добри
Коментари Харесай

Оцениха Стара Загора като дестинация за развитие на IT сектора

Община Стара Загора е оценена като дестинация с доста положителни вероятности за развиване на IT бранша в България. Това стана ясно от оповестения годишен отчет на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST). По този метод Стара Загора се подрежда измежду градове, наложили се в развиването на IТ промишлеността и аутсорсинга като София, Пловдив и Бургас.

„ Работим интензивно за представянето на опциите за вложение в Стара Загора. Считаме, че посредством IT бранша като евентуален отрасъл за развиване ние ще притеглим повече младежи “, заключи началникът на отдел „ Инвестиции “ Росица Райкова.

Анализът, включен в отчета, обгръща данни за 610 български компании, опериращи в областта на бизнес услугите и технологиите. През 2019 година в бранша са били заети близо 78 хиляди души, или с към 5 хиляди души повече по отношение на година по-рано. Секторът на бизнес услугите и технологиите образува 3.5% от пазара на труда в България. Според последните данни, аутсорсинг бранша е съдействал с 5.5% за образуването на действителния Брутният вътрешен продукт на България, като упованията са през 2022 година този принос да доближи 8.9%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР