Община Смолян получава финансиране за проект за изграждане и основен

...
Община Смолян получава финансиране за проект за изграждане и основен
Коментари Харесай

Община Смолян e с одобрен проект за изграждане и основен ремонт на спортна площадка в двора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Община Смолян получава финансиране за план за създаване и главен ремонт на спортна площадка в двора на Средно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ – гр. Смолян.

Средствата са от Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения на Министерството на образованието и науката. Целта на програмата е възстановяване на изискванията за осъществяване на образователните часове по физическо образование навън за пълноценното практикуване на спортните действия в учебните заведения като причина за разширение на обсега и усъвършенстване на двигателния режим на учениците. Отпуснатото финансиране е 168 890,03 лева Идейният план планува върху остарялата съществуваща спортна площадка да бъде построена нова такава със профилирана спортна настилка. Площадката ще се употребява целогодишно за групови спортове – футбол, волейбол и баскетбол.

Дейностите по утвърденото планово предложение за учебното заведение включва премахване на лекомислен пласт и транспортиране, подравняване на земната основа, уплътняване и отводняване, проверка на шахти и отводнителен канал, оформяне на наклони, полагане на бетонова основа, полагане на профилирана спортна настилка, разчертаване и монтиране на спортните уреди.

Предстои възлагане на осъществяването на строително-ремонтните действия по плана. Периодът за осъществяване на дейностите по програмата е до месец май 2023 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР