Община Сливен ще направи възражение на запора на сметките й,

...
Община Сливен ще направи възражение на запора на сметките й,
Коментари Харесай

Община Сливен ще направи възражение на запора на сметките й

Община Сливен ще направи несъгласие на запора на сметките й, натрапен поради финансови искания от Министерство на околната среда и водите. Това съобщи на ексклузивен брифинг през днешния ден кметът Стефан Радев. Размерът на сумата е над 4 милиона лв..

Срокът за заплащане е две седмици, като през това време може да се оспори пред Районния съд-Сливен, издал изпълнителния лист, че общината не дължи сумата и да се изиска прекъсване на осъществяването.

Запорът е по отношение на искания на Министерство на околната среда и водите, свързани с първия воден цикъл на град Сливен, изпълняван в интервала 2008- 2010 година. Претенциите на Министерство на околната среда и водите са от предприсъединителния интервал, когато работи програмата ИСПА. Договорът е за създаване на пречиствателна станция за отпадни води и реорганизация на канализационната мрежа на Сливен.

Договорът с изпълнителя е преустановен през 2010 година. Следва процедура за финансова промяна в размер на 1 800 000 евро, която в действителност е задатъкът, заплатен на изпълнителя.

Към момента тази сума е към 4 милиона лв.. Според Министерство на околната среда и водите не са реализирани задачите на плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР