Община Сливен разреши дългогодишен проблем с канализацията на блок №

...
Община Сливен разреши дългогодишен проблем с канализацията на блок №
Коментари Харесай

Община Сливен разреши дългогодишен проблем с канализацията на блок 35 в кв. „Дружба“

Община Сливен позволи дълготраен проблем с канализацията на блок № 35 в кв. „ Дружба “. Старите, затлачени, с дребна проводимост тръби, са сменени с нови. Изградено е и ново трасе за заустване на отпадъчните води към действителен махленски канализационен клон.
Кметът Стефан Радев отиде на място, с цел да ревизира по какъв начин са завършили дейностите.
„ Дълги години блокът е имал проблем с недобре работеща канализация. Общината се намеси, с цел да реши казуса на хората. Знаем, че ВиК мъчно съумява да реши такива задания поради финансовото положение на сдружението и по тази причина в този случай ние предприехме ограничения “, разяснява Радев.
В региона на построения канализационен клон са осъществени всички действия, свързани с осъществяване на отвесната планировка на обекта – възобновени са тротоарните настилки, инсталирани са решетъчни тела за паркинг, теренът е изравнен.
С построяването на канализацията се позволява дълготраен проблем на към 500 души, живеещи в блока.
Изпълнител на плана е „ ГЕО КРИ “ ЕООД, строителният контрол беше стихотворец от „ НОВЕЛ “ ЕООД. Стойността възлиза на 121 147 лева с Данък добавена стойност.
Успоредно с ремонта на канализацията на блок 35 в „ Дружба “ стартира подобен при блок 1 в кв. „ Сини камъни “. Подмяната на остарялата канализационна система и там към този момент е завършила. Преди ремонта площадковата мрежа и шахтите непрекъснато се затлачваха, а отпадъчните води се връщаха назад, заливайки складовите пространства. При проучване на канализацията се установи, че скоростта на оттичане на отпадъчните води от блока е под допустимата, заради липса на надолнище сред съществуващите ревизионни шахти. Блокът е един от санираните през 2018 година по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилните жилищни здания, само че казусът с неработещата канализационна система за блока не беше решен. Ремонтът на канализационното отклоняване е на стойност 100 200 лв..
Дейностите са част от самодейност на Община Сливен за замяна на остарели и неработещи канализационни отклонения за жилищни блокове и възстановяване изискванията за живот на сливенските жители, макар, че живущите са притежатели на част от отклоненията, а на друга част ремонтите са ангажимент на ВиК.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР