Община Сливен да предостави бъзвъзмездно за управление шест декара терен

...
Община Сливен да предостави бъзвъзмездно за управление шест декара терен
Коментари Харесай

МЗ иска от Община Сливен шест декара за хеликоптерна площадка

Община Сливен да даде бъзвъзмездно за ръководство шест декара терен от Индустриален парк „ Бършен " на Министерството на здравеопазването. Това предложение ще прегледат в допълнение общинските съветници в Сливен на постоянна сесия на 27 юли, сподели на конференция ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев. 

В общинската администрация на 21 юли е постъпило писмо от министър проф. Христо Хинков с искане, обвързвано с инвестиция за основаване на система за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха. Планира се да бъде построена оперативна база HEMS в Сливен - хангар и площадка за потребностите на системата, съобщи Българска телеграфна агенция. Изпълняваната от здравното министерство инвестиция е част от Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България и план „ Осигуряване на въздушни транспортни средства за реакция при незабавни медицински положения ".

„ Това несъмнено е добра концепция, разяснява Димитър Митев. Нямаме желание да бавим по никакъв метод развиването на този план, тъй че се надявам сътрудниците от Общинския съвет да одобрят точката в дневния ред и тя да бъде гласувана. Крайно време е България да има такава незабавна здравна помощ ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР