Община Русе обяви конкурс за длъжността „Директор дирекция“ на Дирекция

...
Община Русе обяви конкурс за длъжността „Директор дирекция“ на Дирекция
Коментари Харесай

Община Русе обяви конкурс за директор дирекция на Местни данъци и такси

Община Русе разгласи конкурс за длъжността „ Директор дирекция “ на Дирекция „ Местни налози и такси “

Пълният текст на обявата за работа е следният:

ОбщинаРусе със седалище и адрес: 7000 гр. Русе, пл. „ Свобода” № 6, на съображение чл.10а, ал.2 от Закона за държавния чиновник, по отношение на член 14, алинея 1 от Наредбата за осъществяване на състезанията и асортимент при подвижност за държавни чиновници и Заповед № ЧР 11 / 26.01.2022 година на кмета на ОбщинаРусе

ОБЯВЯВА КОНКУРС

за назначение на държавен чиновник при следните условия:

І. Конкурсът се афишира за длъжността „ Директор дирекция “ на Дирекция „ Местни налози и такси “ – 1 щатна численост

ІІ. Минимални и характерни условия за длъжността и спомагателни умения и квалификации:

А. Минимални условия за заемане на длъжността планувани в Класификатора на длъжностите в администрацията:

1. Степен на обучение – магистър

2. Години на професионален опит – 4 /четири/ години

3. Минимален сан – III /трети/ младши

Б Специфични условия за заемане на длъжността:

1. Да дава отговор на изискванията по член 7, алинея 1 от Закона за държавния чиновник.

2. Професионален опит съгласно член 13 от Закона за администрацията и член 2, алинея 2 от Наредбата за използване на класификатора на длъжностите в администрацията: най – малко 4 години да е добит в област или области на активност, които са свързани с функционалностите, избрани в длъжностната характерност за длъжността;

В Допълнителни умения и квалификации:

1. Професионална област на висшето обучение: Социални, икономически и правни науки

2. Личностни умения и компетентности: да има визия за бъдещо развиване на организацията при отчитане въздействието на външни и вътрешни фактори; да умее да формулира и прави обзор на стратегическите проекти на ОбщинаРусе; да дефинира целите и обезпечава оптимално систематизиране на ресурсите, умения за анализиране и разглеждане на проблемите в дълбочина, познаване и прилагане на нормативните актове, свързани с дейността; умения за създаване и поддържане на положителни връзки вътре и отвън администрацията, познаване на разпоредбите на администрацията и административната среда; умения за ясна и целенасочена връзка по служебни въпроси с съответна детайлизация и асортимент на аргументи; умения за обосноваване и насърчаване на подчинените служители; умения за дефиниране и разяснение на краткосрочните и дълготрайни цели на администрацията; умения за култивиране на информация, основаване на наличие, цифрова връзка, осведомителна сигурност и решение на проблеми, които са нужни за сполучливо осъществяване на длъжността.

3. Българските жители, които са минали срочна работа в доброволния запас по член 59, алинея 1 от Закона за запаса на въоръжените сили на Република България, се употребяват с преимущество при реализирани равни крайни резултати.

ІІІ. Начин на осъществяване на състезанието: Решаване на тест, отбрана на идея за стратегическо ръководство и изявление.

Тестът за определяне на професионални познания и умения, ще включва знания по отношение на администрацията и въпроси свързани с вярното използване на следните закони и подзаконови актове към тях: Закона за локалните налози и такси, Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, Закона за административните нарушавания и санкции, Администаративнопроцесуален кодекс, Закона за държавния чиновник и наредбите към него, Закона за администрацията, Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, Наредби на Общински съвет – Русе и други.

Концепцията за стратегическо ръководство ще е по разработка на тематика „ Визия за възстановяване обслужването на данъчно задължените лица за повишение на удовлетвореността на заинтригуваните страни и потребление на подобаващи способи и начини за увеличение на събираемостта на локалните налози и такси от дирекцията “. Целта е инспекция на стратегическото мислене - установяване на визия, цели, дейности и резултати, както и уменията за показване и отбрана на създаването.

При осъществяване на изявлението, конкурсната комисия ще преценя качествата на претендентите по 5 – степенна канара по 8 индикатора съгласно Формуляр за преценка на кандидате Приложение № 7 към член 42, алинея 4 от НПКПМДСл.

ІV. Необходими документи за кандидатстване:

1.Писмено заявление за присъединяване в състезанието по образец;

2. Декларация по член 17, алинея 3, т. 1 от Наредбата за осъществяване на състезанията и подбора при подвижност за държавни чиновници /по образец/

3. Копия от документи за добита образователно-квалификационна степен и специалност;

4. Копия от документи удостоверяващи продължителността на професионалния опит и/или добития сан като държавен служител;

5. Концепция за стратегическо ръководство на тематика „ Визия за възстановяване обслужването на данъчно задължените лица за повишение на удовлетвореността на заинтригуваните страни и потребление на подобаващи способи и начини за увеличение на събираемостта на локалните налози и такси от дирекцията “ в два идентични неподписани екземпляра, “ в размер до 3 страници (А4, шрифт - Times New Roman, размер на шрифта 12), които се запечатват в плик.

6. Автобиография (европейски формат).

V­. Място и период за подаване на документи:

Документите за присъединяване се показват в период до 10 /десет/ дни от публикуването на обявлението за състезанието на адрес: гр. Русе, пл. „ Свобода “ № 6, ОбщинаРусе, ІІ етаж, стая 204, отдел „ Човешки запаси “. В случай, че подаването се прави посредством прокурист, се изисква да бъде попълнено пълномощното, намиращо се на последната страница на заявката за присъединяване в състезанието. При подаване на място е наложително представянето на оригиналите на копираните документи за сверяване от чиновниците избрани да одобряват документите. За контакти: телефон 082 / 881 665 или 082 / 881 777.

Документи могат да се подават по електронен път на е-поща, като в този случай заявката и декларацията следва да бъдат подписани от претендента с електронен автограф, останалите копия на изискуемите документи по т.3, 4 и 6 да бъдат заверени правилно с оригинала от претендента, а концепцията да бъде възложен персонално или посредством прокурист на избраното място в т. V, абзац първи в посочените периоди.

VІ. Общодостъпно място, на което ще се афишират описите и други известия по отношение на състезанието: електронната страница на ОбщинаРусе или осведомителното табло на входа на ОбщинаРусе, намиращ се на ул. „ Петър Берон “.

VІІ. Кратко изложение на длъжността:

Ръководи, провежда, управлява и координира методически администрирането на приходите от локални налози и такси. Провежда политиката на Общината в региона на приходите от локални налози и такси, в сходство с условията на законодателството в Република България. Ръководи административно чиновниците на дирекцията.

VІІІ. Начина на установяване на размера на главната заплата:

Размерите на самостоятелните съществени месечни заплати на чиновниците, които постъпват в администрацията, се дефинират по преценка на работодателя, до достигнатия оптимален размер на главните месечни заплати на чиновниците в съответното равнище и степен и са според от притежавания професионален опит, както следва:

1. при професионален опит до 5 години – в границите на степен 1 на равнището на главната месечна заплата за длъжността, като минималния размер на главната заплата не може да бъде по-нисък от 780 лева.;

2. при професионален опит, преизпълнен минималния за длъжността с от 5 до 11 години – в границите на степен 2 на равнището на главната месечна заплата за длъжността, като минималния размер на главната заплата не може да бъде по-нисък от 800 лева.;

3. при професионален опит, преизпълнен минималния за длъжността с над 11 години – в границите на степен 3 на равнището на главната месечна заплата за длъжността, като минималния размер на главната заплата не може да бъде по-нисък от 830 лева

ІХ. Длъжностна характерност за конкурсната служба се дава на позволените претенденти от отдел „ Човешки запаси “.

Образец на заявление за присъединяване в състезанието може да се изтегли от електронната страница на ОбщинаРусе или от интернет адрес: www1.government.bg/ras

Декларация можете да изтеглите от

Заявление можете да изтеглите от
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР