Община Русе и Агенция Пътна инфраструктура“ си поделят почистването на

...
Община Русе и Агенция Пътна инфраструктура“ си поделят почистването на
Коментари Харесай

Кой е отговорен за почистването на булевард „Тутракан“?

Община Русе и Агенция „ Пътна инфраструктура “ си поделят почистването на избрани сектори от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав Мост “ до Табелата за вход / излаз на Русе

Областната и локалната власт дадоха отговор на юрист Валентин Димитров, който им изпрати въпроси по Закона за достъп до публичната информация по отношение на два казуса,свързани с тапите от тирове край Дунав мост, оповестяват от.

Адвокат Димитров, който е парламентарен помощник на русенския народен представител Драгомир Драганов, член на Комисията по превоз и известия, изпрати питане до регионалния шеф Анатоли Станев: „ По кой закон, заповед, предписание и разпоредба и от кого чиновниците на ОДМВР - Русе стопират и задължават водачите на тежкотоварни камиони да престояват и преспиват на пътното платно на бул. „ Тутракан “ - несъмнено по закон за прекосяване на МПС в посока Русе - Мартен и назад. “

С друго писмо до Пенчо Милков адв. Димитров търси достъп до информация във връзка с замърсяването на въпросния проблематичен сектор: „ Предприела ли е общинската администрация дейности против замърсяването на околната среда в региона на бул. „ Тутаракан “ в посока град Мартен и какъв брой акта са формирани на нарушителите “. Освен това адв. Димитров пита по чие предписание се прави хигиенизиране и стерилизация на региона.

От кабинета на регионалния шеф сбитият отговорът до адв. Димитров гласи следното: „ Във връзка с подадено Ваше заявление за достъп до социална информация, Ви известявам, че същото е препратено с писмо на ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе. “

Обяснението от администрацията на кмета Пенчо Милков по отношение на почистването на емблематичния регион е по-дълго и в детайли.

Кой почиства?

Булевард „ България “ е част от републиканската пътна мрежа, като секторът на пътя от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав Мост “ до пътен знак Д12 „ Край на обитаемото място “ — Русе (табелата за вход / изход) на Русе се поддържа от Община Русе, изясняват от локалната администрация. Участъкът след пътен знак Д12 „ Край на обитаемото място “ — Русе в посока Мартен е ангажимент на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и се стопанисва от Областното пътно ръководство. От началото на 2022 година до момента в сектора, попадащ в рамките на града, Общината е възлагала действия по социална хигиена на „ Нелсен непорочност “ ЕООД. Дейностите, осъществявани в този сектор, са ръчно престъргване и разчистване на дъждоприемни шахти по бул. „ Тутракан “ - кръгово кръстовище на Граничен контролно-пропусквателен пункт,Дунав мост “, както и кръговото кръстовище на Безмитна зона до табелата за вход / завършек на Русе.

Има ли осъдени?

Става ясно обаче, че санкции за замърсяване на региона не са налагани: „ Служители на отдел „ Екология “ не са съставяли Актове за определяне на административни нарушавания на водачите на тежкотоварните коли, престояващи и нощуващи на пътното платно “, оповестяват от Общината.

Колко коства това разчистване на Общината?

Средствата, планувани за дейностите по социална хигиената, са заложени в активност 623 " Чистота “, на план-сметката на Община Русе за 2022 година и са в размер 3 000 000 лева с Данък добавена стойност. За ръчно престъргване, осъществено през интервала януари - ноември, на „ Нелсен непорочност “ ЕООД са изплатени 9801 лева с Данък добавена стойност. За разчистване на дъждоприемните шахти изплатените средства са 265,68 лева с Данък добавена стойност. В активност 623 „ Чистота “, т.3.1.1 на план-сметката на Общината за 2022 година са планувани средства в размер на 1 468 468 лева с Данък добавена стойност. В цитирания сектор за интервала от януари 2022 година до ноември 2022 година от Оперативна програма „ Парсктрой “ в Русе са осъществени грапене на площите, косене, резитба на клони и шубраци, оборка на бул. „ България “, включително бул. „ Тутракан “ до табелата на Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР