Община Русе глоби за трети път сметосъбиращата фирма в града.

...
Община Русе глоби за трети път сметосъбиращата фирма в града.
Коментари Харесай

Трета глоба за сметосъбиращата фирма в Русе

Община Русе санкции за трети път сметосъбиращата компания в града. Този път с 18-хиляди лв., поради непочистени контейнери.

Причините за тази санкция са като предходните - неизпразвани контейнери, както и боклук към кофите.

Според жителите на града чистотата в обитаемото място, зависи от региона, в който са ситуирани контейнерите. Така да вземем за пример към Съдебната палата постоянно е почистено, само че не по този начин стоят нещата в други квартали.

Лидия Стоичкова, шеф на почистващата компания, разясни, че повода за следващата санкция е повреда в техниката. Тя сервира своите извинения на жителите на Русе за породеното стеснение.

" Извиняваме се на жителите на Русе, че им причинихме това, което се случи предходната седмица. Вече знаем по какъв начин да реагираме в подобен миг и мисля, че овладяхме ситуацията и предходната седмицата. "

Стоичкова насочи апел към жителите да изхвърлят боклука си вътре в контейнерите, с цел да не се замърсява пространството към кофите.

Русе е третият град, след София и Бургас, където има ситуирани затварящи се контейнери с по-голяма съдържимост. Техният брой все още е 460.

Лидия Стоичкова съобщи, че сметосъбиращата компания продължава да зарежда нови контейнери и с такива ще бъдат снабдени още квартали в града.

Репортер: Роман Сушков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР