Община Поморие е направила всичко възможно, за да може предстоящият

...
Община Поморие е направила всичко възможно, за да може предстоящият
Коментари Харесай

Летният сезон пред провал! Хотелиери: Туристи питат за настанени украинци и отменят резервации

Община Поморие е направила всичко допустимо, с цел да може идният летен сезон да бъде посрещнат оптимално и да няма проблеми нито за бизнеса, нито за туристите. Това сподели на работна среща с хотелиерския и ресторантьорския отрасъл кметът Иван Алексиев.

„Има едно съществено терзание и то е обвързано с продължаващия спор в Украйна. В момента на територията на общината имаме настанени 716 украински жители в хотели, само че евентуално тяхната численост е над 1000, като се включат и тези, отседнали в жилища. Тези в хотелите, съгласно страната, би трябвало да бъдат изведени от там след 31 май нещо, което, става известно, наподобява по-скоро невероятно към този момент, без намесата на страната “, разяснява кметът Иван Алексиев.

с думите му бяха съгласни болшинството от присъстващите представители от сектора, някои от които показаха терзания, че поради това сезонът може да пропадне, осведоми „Флагман“.

За странна и непредвидена наклонност споделиха Някои от хотелиерите в Поморие. Оказва се, че има отлив от резервации и това се дължи на главния въпрос, който задават задграничните туристи, преди да потвърдят престоя си: „Имате ли настанени украинци в хотела и те отделени ли са от туристите? “. Ако отговорът е “да “, огромна част от хората отхвърлят резервациите си, потвърдиха представители от сектора. Къде е страната, питат те.

И което е по-лошо – съгласно хотелиерите няма работещ механизъм, по който украинските бежанци да бъдат изведени от обектите им без тяхното категорично единодушие, което слага под въпрос това какъв брой места действително ще има свободни за дейния летен сезон.

Някои от бежанците към този момент изрично са декларирали, че няма да се реалокират в държавни бази след 31 май.

„Това е проблем, който нито ние, нито вие можем да решим. Това е напълно в ръцете на страната и към този момент няма аспект да има препоръчани ограничения в това отношение. Има неустановеност – освен поради войната, само че и в поради политическите кавги и надвиснала икономическа рецесия. Туристите желаят да дойдат тук и да си почиват, а не да не знаят дали на следващия ден ще имат вода или ток в хотела и дали ресторантът ще предлага избрани храни “, обявиха от хотелиерския отрасъл.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР