Община Пловдив възобновява работата по Водния проект от утре, 29

...
Община Пловдив възобновява работата по Водния проект от утре, 29
Коментари Харесай

Възобновяват работата по Водния проект в Пловдив

Община Пловдив възобновява работата по Водния план от на следващия ден, 29 април, оповестява Българска национална телевизия.

Тя беше краткотрайно прекратена поради въвеждането на изключителното състояние.

Ремонтът е съсредоточен в регион " Северен " и стартира с въвеждането на краткотрайна организация на придвижването и премахването на настилките по улиците " Полк. Дрангов " и " Средец ". След това ще бъдат сменени и канализационната и водопроводните мрежи в няколко сектора.

Канализационната система на Пловдив страда от висока инфилтрация, има маломерни колектори, построени в предишното, които не съумяват да обезпечат оттичането на смесените води в дъждовно време и се предизвикват наводнения.

Ще бъдат реконструирани близо 71 улици и булеварда в регион " Северен ". Предвижда се на първия стадий те да са 40. Срокът за осъществяването е 18 месеца.

Интегриран план за водите на град Пловдив - Етап 1 " се финансира по Оперативна стратегия " Околна среда " 2014-2020, съфинансирана от Европейски Съюз посредством Кохезионен фонд по предпочитана ос 1 " Води ". Той е на обща стойност 115 334 116,42 лева, като от тях 80 млн. лв. са безплатна финансова помощ, а 12 млн. лв. са държавно съфинансиране, средствата от страна на Община Пловдив са 34 млн. лв.. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР