Община Пловдив ще изтегли 3,7 млн. лева за реконструкцията на

...
Община Пловдив ще изтегли 3,7 млн. лева за реконструкцията на
Коментари Харесай

Окончателно! Без заем за зоопарка в Пловдив, теглят 3,7 млн. лева за Дондуковата градина

Община Пловдив ще изтегли 3,7 млн. лв. за реконструкцията на Дондуковата градина през Фонда за устойчиви градове. Това ще се случи под изискване, че Общинският съвет утвърди предлагането на кмета Здравко Димитров на утрешната сесия.
Прочетете още

Първоначалното предложение на администрацията бе средствата от 10 млн. лв. да се пренасочат с изключение на към първата  градска градина на Пловдив, по този начин и към завършването на зоопарка.  След публичното разискване обаче администрацията се е отказала от зоокъта поради отрицателните позиции на  пловдивчани. Така сумата от 5,7 млн. лв. ще остане неусвоена.

Предложението на администрацията е 3 млн. лв. да се дадат за реконструкцията на Дондуковата градина, а други 700 000 лв. за контактната зона към нея – улици и тротоари. И по двете позиции има определени изпълнител  за парка консорциум с водещ сътрудник „ Ай Ди Ел ”, а за уличната инфраструктура – „ Драгиев и Ко ”.

Проектът за реконструкцията включва ново озеленяване и залесяване, половина система, паркови мебели и детска площадка и осветяване. В центъра на парка ще бъде  изграден огромен шадраван с водни резултати, а останалите по-малки шадравани ще бъдат превърнати в цветни арки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР