Община Пловдив пусна първата обществена поръчка за дългоочакваната реконструкция на

...
Община Пловдив пусна първата обществена поръчка за дългоочакваната реконструкция на
Коментари Харесай

Общината започна процедурите за Рогошко шосе, актуализира проекта за ремонта за 13 млн. лева

Община Пловдив пусна първата социална поръчка за дълго чаканата реорганизация на Рогошко шосе. От години булевардът е в покъртително положение, като първичната концепция на Общината бе да се изчакат оперативните стратегии. Протестите и ежедневните кратери, които зейват там, обаче накараха градските управляващи да размислят и да форсират огромната реконструкцията.

Общинският съвет през вчерашния ден гласоподава бюджета на Пловдив, като за тази година са заделени 3,1 млн. лв. за ремонта. 110 000 лв. от тях отиват за актуализация на плана и авторски контрол, по време на реконструкцията.

През 2018 година Община Пловдив е сключила контракт с компанията „ Мости България “ за разработване на абстрактен и механически капиталов план за „ Реконструкция на ул. “ Рогошко шосе “ в обсега от Мост „ Адата “ до землищна граница на Пловдив “.

Преди по-малко от месец обаче пловдивската проектантска къща „ Гео Груп” купува авторските права за плана от софийската компания. Така компанията ще получи 110 000 лв. с Данък добавена стойност за Рогошко шосе. Интересно е, че в портфолиото на компанията не участват пътни планове, а единствено промишлени и жилищни здания, както и спортни зали. В графата градоустройство има само Общ организационен проект на Община Черноочене, както и план за облагородяване на центъра на Белово.

Очаква се след актуализацията на плана да бъде пусната и публичната поръчка за реконструкцията. Крайният период за подаването на офертата на компанията е до 29 април, като по-късно има и 10-дневен период за обжалване в Комисия за защита на конкуренцията.

Срокът за осъществяване на актуализацията на плана е 20 календарни дни, считано от сключване на контракта. Освен 3-те милиона лв. за 2022 година, в бюджетната рамка са заложени за 23-а и 24-а още 10 млн. лв. за реконструкцията.

Проектът включва напълно ново пътно легло, което да е подсилено, както и реорганизация на пресечките до предприятията. Също по този начин нови тротоари, велоалеия и осветяване.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР