Община Пловдив кандидатства с 9 проекта по новата програма на

...
Община Пловдив кандидатства с 9 проекта по новата програма на
Коментари Харесай

Пловдив кандидатства за 22,5 млн. лв. за училища и ясли

Община Пловдив кандидатства с 9 плана по новата стратегия на МОН за просветителна инфраструктура, чийто период за банкет завърши на 10 януари. Това заяви кметът Костадин Димитров.
Планирано е да се изградят три нови ясли – в „ Северен “ зад учебно заведение „ Пейо Яворов “ с 4 нови групи, в „ Тракия “ зад „ Акваленд “ за 8 групи и в „ Южен “ до пандиза, посочи заместник-кметът Владимир Темелков.
В листата са включени и три учебни заведения – Математическа гимназия – първи стадий до хотел SPS, „ Св. Патриарх Евтимий “ зад мол „ Пловдив “ единствено за гимназиалния клас, ОУ „ Княз Александър I “.
Предишната поръчка за „ Княз Александър I “ е прекъсната. Отпуснатите 5 милиона няма да се връщат на 100%, като е контрактувано, че 3 милиона от тях ще се трансферират за физкултурен салон на „ Яне Сандански “, изясни Темелков.
Изграждането на новата база на МГ е по сериозен план, който планува кампус върху 10 000 кв. м. Ако планът бъде утвърден в този момент за финансиране от МОН, ще се осъществя стадий I, а втори и трети стадий ще бъде с друго финансиране.
Отговор се чака до 60 дни.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР