Община Петрич ще оказва съдействие на желаещите физически лица и

...
Община Петрич ще оказва съдействие на желаещите физически лица и
Коментари Харесай

Община Петрич ще оказва съдействие за кандидатстване по Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност

Община Петрич ще оказва подпомагане на искащите физически лица и съдружие на етажната благосъстоятелност за кандидатстване по Национална стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност.

Целта на тази стратегия е създаване на налична среда в съществуващи жилищни здания и прилежащите им пространства за хора с увреждания, с цел да се помогне за тяхната социализация и персонална подвижност.

По Национална стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност могат да аплайват: физически лица (собственик на самостоятелна жилищна постройка, който е лице с увреждане и се придвижва с инвалидна количка); юридически лица (сдружение, учредено и вписано по Закона за етажната благосъстоятелност, когато притежател на жилище в постройката е лице с увреждания и се придвижва с инвалидна количка); член на семейство на възраст над 18 години с трайно увреждане, придвижващо се с инвалидна количка, с което лице притежател на жилище в режим на етажна благосъстоятелност е в родствена връзка и поставя непрекъснато грижи за него.

При утвърждение за финансиране съответните самостоятелни или многофамилни жилищни здания ще бъдат оборудвани съгласно персоналните потребности на лицето за напредване.

Програмата дава и опция да се кандидатства също за закупуване на МПС с осъществено изменение в структурата за ръководство, както и преустрояване на разполагаем автомобил за пригаждане за ръководство от лице с потвърден недостиг на долни или горни крака.

Служители на Община Петрич ще оказват цялостно подпомагане при подготовката на документите от страна на претендентите и окомплектоване на същите за кандидатстване по програмата.

За спомагателна информация по тази стратегия жителите могат да се обръщат към госпожа Зорница Авгинова – шеф отдел „ Европейско развиване и стратегии “, Община Петрич.

Крайният период за кандидатстването изтича на 27 юли.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР