Община Павликени и окръг Калъраш, Румъния, започват работа по съвместен

...
Община Павликени и окръг Калъраш, Румъния, започват работа по съвместен
Коментари Харесай

Павликени и Калъраш със съвместен проект за управление на извънредни ситуации

Община Павликени и окръг Калъраш, Румъния, стартират работа по взаимен план за ръководство на изключителни обстановки в трансграничния район. Споразумението за партньорство подписаха от българска страна кметът инж. Емануил Манолов и от румънска страна ръководителят на окръга Василе Илиуца.

Проектно предложение ROBG 481 „ Ефективно ръководство при изключителни обстановки в трансграничния район Кълъраш – Велико Търново“ беше утвърдено за финансиране по Програма ИНТЕРРЕГ Румъния – България 2014-2020.

Община Павликени кандидатства в партньорство с община Калъраш, Румъния, която е водещ сътрудник и Инспектората по жандармерия на окръг Кълъраш „ Бригада военачалник Барбу Парайану “. Проектното предложение за община Павликени, в качеството й на сътрудник включва разчистване на речните корита на реките Ломя, в рамките на регулация на с. Бутово, и р. Михалска, в рамките на регулация на с. Михалци. Включени са ремонтни и възстановителни работи за възстановяване на проводимостта на речните корита.

Предвижда се разчистване на речните коритата от дървета и шубраци, както и от други предмети в реката. Речните кревати ще бъдат закрепени и подравнени, с цел да се лимитират бъдещи замърсявания. В рамките на плана е планувано също закупуването на съвременно интервенционно съоръжение за спешни обстановки.
Общият бюджет на плана е 948 580,50 евро с включително Данък добавена стойност, от които за Община Павликени – 472 789,96 евро.

Целта на взаимната задача за ръководство на риска е да се понижи рискът, като се спасят човешките животи и се понижат имуществените вреди при наводнения. Проектът има за цел да внесе нови решения за минимизиране на времето за реакция при незабавно ръководство на риска. Действието от двете страни на Дунав ще бъде координирано сред двете страни, което ще усили ефикасното потребление на ресурсите.

Специфичната цел на плана е да усъвършенства сигурността в трансграничния район посредством използване на взаимно партньорство в региона на механизмите за ранно предизвестие и реагиране при изключителни обстановки и попречване на приети естествени опасности посредством съоръжение за ръководство на заплахите и резистентност при бедствия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР