Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес
Коментари Харесай

Жълт код за жеги издаде за цялата страна НИМХ

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за през днешния ден предизвестие от първа степен - жълт код, за горещо време с оптимални температури до 35-38 градуса за цялата страната. Това се оповестява в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Днес ще бъде слънчево, след обяд над северните и планинските региони с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток. Ще се задържи горещо, с оптимални температури сред 34 и 39 градуса, по-ниски - по Черноморието, в София - към 34 градуса.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа до сдържан, по билата и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 28 градуса, на 2000 метра - към 20 градуса.

По Черноморието ще е слънчево. След обяд ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са до 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 21-24 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгря в 5 часа и 48 минути, и ще залезе в 21 часа и 8 минути. Продължителността на деня е 15 часа и 20 минути. Луната в София е във фаза три дни преди пълнолуние.

Астрономическото лято настава през днешния ден в 23 часа и 50 минути.

За 21 юни още от през днешния ден Национален институт по метеорология и хидрология издава предизвестие от първа степен - жълт код, за горещо време с оптимални температури до 35-38 градуса за по-голямата част от страната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР