Община Мездра организира съвместно с Регионална здравна инспекция-Враца среща-дискусия с

...
Община Мездра организира съвместно с Регионална здравна инспекция-Враца среща-дискусия с
Коментари Харесай

Община Мездра и РЗИ-Враца организираха среща с медицински специалисти

Община Мездра провежда взаимно с Регионална здравна инспекция-Враца среща-дискусия с медицински експерти от образователните заведения в общината. Целта на срещата бе медицинските лица от учебни заведения и детски градини в общината да получат настояща информация за стратегиите, реализирани от Министерство на здравеопазването и новите условия в взаимната работа с децата и техните близки.
Зам.-директорът на РЗИ-Враца доктор Ирена Видинова срещна присъстващите с резултатите от анкетно изследване, осъществено измежду родителите на девойки на 12г. и 13г. Информационната акция за предварителна защита на рак на маточната шийка е осъществена благодарение на медицинските експерти. Проучени са настройките и до каква степен децата и околните им са осведомени със болестта и средствата за предварителна защита. В област Враца са интервюирани 1 269 лица.
Д-р Елена Найденова, шеф отдел "Профилактика на заболяванията и промоция на здравето " в здравната ревизия подчертава, че въпреки роднините и околните да са добре осведомени за болестта, в региона се демонстрира настоящата за страната наклонност на отвод от имунизиране на децата.
Представителите на РЗИ-Враца и медицинските експерти се сплотиха към тезата, че са нужни взаимните старания, посредством които децата и младежите да схванат за рисковете на тютюнопушенето и използването на наргилета. Поговориха за новостите в имуницационния календар и настоящият логаритъм при правене на дневното меню в образователните заведения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР