Община Ловеч започна подмяна на счупените или огънати метални кошчета

...
Община Ловеч започна подмяна на счупените или огънати метални кошчета
Коментари Харесай

В Ловеч подменят 38 счупени кошчета за отпадъци

Община Ловеч стартира замяна на счупените или огънати железни кошчета за боклуци в централната част на града. Недобросъвестни жители са развалили и извадили от приложимост 38 бр. кошчета, като огромната част от тях са огънати, а някои даже липсват.

Според докладна бележка на общинската работа „ Контрол, екология, непорочност, публичен ред (КЕЧОР ) най-вече огънати или счупени кошчета има в зелените площи пред театъра (11 бр.), в градинката пред ОББ и пред Съдебната палата (по 3 бр.) - общо на 20 местоположения.

Поръчани са нови 50 бр. железни кошчета и 5 бр. основи за кошчета, като за тях са заплатени 5 036 лева

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова разяснява:

„ Ако всяка година харчим такива суми, с цел да поправяме кошчетата за дребните боклуци, няма да е добре. Какъв човек би трябвало да си, с цел да унищожаваш нещо, което оказва помощ градът да е по-чист и подреден? Нашата безапелационна позиция е да спрем това жестоко, безпросветно и хулиганско отношение! Нашият град може да е чист и прелестен, можем да влагаме тези средства за неговото благоустройство и разхубавяване, а не да възвръщаме към този момент направеното. Обръщам се към всички поданици - не бъдете безразлични към деянията на вандализъм! Само с общи старания можем да преустановим и ограничим тези случаи на разрушение! “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР